Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cancelarul Olaf Scholz a exclus o limitare a vitezei pentru a face față crizei energetice și climatice. „Acest guvern nu a fost de acord cu acest lucru și de aceea nu vine”, a declarat duminică politicianul SPD.

Întrebat despre o eventuală acțiune personală în lupta împotriva schimbărilor climatice, cancelarul a spus: „Este o întrebare care mă face întotdeauna să mă simt puțin inconfortabil”. Desigur, ar putea spune că s-a asigurat că furnizorul său de energie electrică i-a furnizat energie electrică neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Dar adevărul pentru el, în calitate de cancelar, a fost că bilanțul său de CO2 a fost „teribil”. Printre altele, Scholz s-a referit la zborurile în toată lumea cu avioane guvernamentale și la maratonul summit-ului din ultimele zile. „Și nu cred că ar trebui să batem câmpii și să pretindem că suntem într-adevăr foarte exemplari în ceea ce privește emisiile de CO2.”

DHL Express va instala panouri solare pe 67 dintre camioanele sale medii și grele din SUA în cursul acestui an pentru a reduce consumul de combustibil al camioanelor datorită energiei solare. DHL intenționează să utilizeze în acest scop sistemul Trailar, dezvoltat la nivel intern, potrivit unei declarații a DHL Express USA. Acest lucru ar trebui să economisească aproximativ 1.000 kg de emisii de CO2 pe camion pe an.

Energia generată de panourilesolare va fi utilizată pentru a încărca bateriile care alimenteaza motorul, precum și alte funcții electronice ale autocamioanelor. Acest lucru va reduce sarcina asupra alternatorului, ceea ce, la rândul său, va duce la economii de combustibil. Autocamioanele echipate cu sistemul Trailar vor fi utilizate în toate zonele din SUA.

“Utilizarea tehnologiei solare inovatoare Trailar este un alt pas în eforturile noastre de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale vehiculelor noastre și de a reduce emisiile, generate de serviciile noastre logistice, la zero până în 2050”, a comentat Greg Hewitt, CEO al DHL Express USA. Potrivit comunicatului de presă din partea companiei, sistemul solar Trailar al DHL, care a debutat în 2018, este deja utilizat în alte părți din America, Asia, Europa, Orientul Mijlociu și Africa.