Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sameday, unul dintre liderii pieței locale de curierat, anunță inaugurarea locker-ului easybox cu numărul 2.000. Acesta reprezintă o premieră pentru România, fiind cel dintâi locker alimentat în totalitate cu energie solară și dotat cu senzor de calitate a aerului.

Noua unitate easybox, situată în București, pe str. Rotundă nr. 4, sector 3, nu necesită branșament la rețeaua de electricitate. Locker-ul autonom include panouri fotovoltaice, care permit alimentarea directă cu energie solară și dispune de o baterie internă de capacitate ridicată, optimizată de specialiștii Sameday. Aceasta asigură funcționarea dispozitivului, indiferent de condițiile meteorologice.

După ce, în ultimul an, au testat diferite tehnologii de eficiență energetică pentru serviciul easybox, specialiștii Sameday au dezvoltat soluția tehnică pentru locker-ul autonom împreună cu Darcom Energy, folosind echipamente Victron Energy. În continuare, compania de curierat își propune extinderea proiectului pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2 din orașele din România și Ungaria, țările în care Sameday își desfășoară activitatea.

De asemenea, și dotarea easybox 2.000 cu un senzor inteligent de monitorizare a calității aerului se încadrează în strategia verde a companiei de curierat. Sameday iși propune dezvoltarea de procese de monitorizare, control și reducere a amprentei de carbon care să complementeze măsuri deja implementate precum: extinderea rețelei easybox, dezvoltarea unei flote de autovehicule cu zero emisii de CO2, reducerea consumului de hârtie prin sisteme pentru managementul digital al documentelor și utilizarea de ambalaje din materiale reciclate.

“Prin serviciul easybox, Sameday și-a propus nu numai să reinventeze experiența de livrare, ci și să reducă amprenta pe care compania o are asupra mediului. Este cunoscut că lockerele sunt prietenoase cu mediul pentru că nu produc hârtii și necesită un număr mai mic de deplasări motorizate, dar țintim mai sus de atât. Din analizele noastre, știm deja că livrările în easybox au un consum de dioxid de carbon cu peste 50% mai mic față de cele door-to-door.

Vrem să mergem mai departe și să folosim tehnologia în a monitoriza, controla și reduce emisiile de CO2. Lockerul autonom energetic dotat cu senzor de monitorizare a calității aerului este o expresie a utilizării inovației în efortul de reducere a amprentei negative asupra mediului. Pentru noi, viitorul este verde, iar abordarea noastră nu se limitează la acțiuni tactice. Ne asumăm rolul de lideri și inovatori prin dezvoltarea de la zero, a unor soluții dedicate și prin construirea unei strategii pe termen lung.”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday.

În primele 9 luni ale anului, Sameday a înregistrat o creștere totală a volumelor de peste 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu peste 9 milioane colete livrate în easybox. Printre clienții rețelei easybox, create și operate de Sameday, se numără eMAG, Decathlon, evoMAG, Elefant.ro, Flanco, Oriflame, FashionDays, AVON etc.

Producătorul german de semiremorci a dezvoltat o nouă versiune a unității telematice Krone Smart Collect pentru cutii mobile, Krone Smart Collect Solar (KSC Solar), care, datorită panourilor solare integrate, funcționează independent de surse de energie și nu mai are nevoie de întreținere după instalare.

Cutiile mobile sunt folosite mai ales în coletărie și logistică de componente auto, atât în transport rutier, cât și combinat, zeci de mii de unități fiind în operare pe autostrăzile și căile ferate din Europa timp de mai multe săptămâni înainte să se întoarcă la sediul firmelor. Și, din moment ce nu au o sursă de energie – cu excepția celor care au agregat frigorific – managementul bateriei este o mare provocare pentru deținătorii lor.

Dar KSC Solar, datorită super-capacitorilor încorporați, poate folosi energia solară stocată inclusiv în condiții de temperaturi extreme, adică minime de -20 OC și maxime de +60 de grade Celsius, deoarece, chiar și dacă este înnorat mai mult timp, bateriile integrate durează circa 445 de ore și deci pot lucra peste 18 zile în care nu este soare.

KSC Solar este compact, are 230x130x21 mm, și este încastrat într-un loc sigur, între benzile de pe acoperișul cutiei mobile. Acesta a fost testată timp îndelungat în condiții reale și este disponibil imediat atât pentru cutii mobile noi, cât și sub formă de kit retrofit.

Generația anterioară, Krone Smart Collect, a fost lansată în 2016 și este folosită în prezent pe mai mult de 24.000 de cutii mobile.