Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss își extinde rețeaua din Australia prin deschiderea unui nou birou Aerian & Maritim în Brisbane. Acesta reprezintă cea de-a treia locație operată de compania internațională de logistică în Australia, după cele din Sydney și Melbourne. Cel mai important punct de tranzit din Brisbane este portul de containere, care joacă un rol important în comerțul internațional, cu un volum record de 1,56 milioane de containere standard gestionate la nivelul anului 2022.

„Deschiderea unei locații în Brisbane reprezintă încă un pas esențial în eforturile noastre de a ne extinde prezența în Australia. Serviciile oferite aici sunt adaptate în special clienților din sectoarele de inginerie, agricultură și echipamente medicale”, spune Andrew Antonopoulos, Managing Director pentru Australia și Noua Zeelandă la Gebrüder Weiss. „Serviciile puse la dispoziție de noul birou includ transporturi pe cale aeriană și maritimă, formalități vamale și un mix logistic personalizat pentru comenzi pe bază de proiect”.

Cel mai recent, Gebrüder Weiss a organizat transportul unei mașini solare inovatoare din Elveția în Australia, și retur, pentru echipa de curse solare aCentauri a ETH Zurich. Echipa elvețiană a reușit să parcurgă o distanță de 3.000 km prin zonele nelocuite din Australia folosind exclusiv energie solară.

Cea mai mare zonă de liber schimb din lume stimulează creșterea

Cei mai importanți parteneri ai Australiei pentru economia sa orientată spre import sunt China, SUA și alte țări asiatice precum Coreea de Sud și Japonia, unde Gebrüder Weiss are, de asemenea, locații proprii. „Oferim soluții eficiente de logistică end-to-end care vin în întâmpinarea volumului aflat în creștere rapidă pe piața intra-asiatică”, spune Michael Zankel, Manager Regional pentru Asia de Est/Oceania la Gebrüder Weiss.

Cel mai important partener comercial al Australiei în Europa este Germania, cu un comerț bilateral care a crescut la un nivel record de aproximativ 17,9 miliarde de euro în 2022, conform Germany Trade & Invest. Negocierile între UE și Australia pentru un acord de liber schimb sunt într-un stadiu avansat. Gebrüder Weiss intenționează să deschidă birouri suplimentare în nordul și vestul Australiei, pentru a acoperi întregul continent. Pe lângă prezența sa în Australia, compania de logistică este reprezentată și în Noua Zeelandă cu două locații în Auckland și Christchurch.

Sameday, unul dintre liderii pieței locale de curierat, anunță inaugurarea locker-ului easybox cu numărul 2.000. Acesta reprezintă o premieră pentru România, fiind cel dintâi locker alimentat în totalitate cu energie solară și dotat cu senzor de calitate a aerului.

Noua unitate easybox, situată în București, pe str. Rotundă nr. 4, sector 3, nu necesită branșament la rețeaua de electricitate. Locker-ul autonom include panouri fotovoltaice, care permit alimentarea directă cu energie solară și dispune de o baterie internă de capacitate ridicată, optimizată de specialiștii Sameday. Aceasta asigură funcționarea dispozitivului, indiferent de condițiile meteorologice.

După ce, în ultimul an, au testat diferite tehnologii de eficiență energetică pentru serviciul easybox, specialiștii Sameday au dezvoltat soluția tehnică pentru locker-ul autonom împreună cu Darcom Energy, folosind echipamente Victron Energy. În continuare, compania de curierat își propune extinderea proiectului pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2 din orașele din România și Ungaria, țările în care Sameday își desfășoară activitatea.

De asemenea, și dotarea easybox 2.000 cu un senzor inteligent de monitorizare a calității aerului se încadrează în strategia verde a companiei de curierat. Sameday iși propune dezvoltarea de procese de monitorizare, control și reducere a amprentei de carbon care să complementeze măsuri deja implementate precum: extinderea rețelei easybox, dezvoltarea unei flote de autovehicule cu zero emisii de CO2, reducerea consumului de hârtie prin sisteme pentru managementul digital al documentelor și utilizarea de ambalaje din materiale reciclate.

“Prin serviciul easybox, Sameday și-a propus nu numai să reinventeze experiența de livrare, ci și să reducă amprenta pe care compania o are asupra mediului. Este cunoscut că lockerele sunt prietenoase cu mediul pentru că nu produc hârtii și necesită un număr mai mic de deplasări motorizate, dar țintim mai sus de atât. Din analizele noastre, știm deja că livrările în easybox au un consum de dioxid de carbon cu peste 50% mai mic față de cele door-to-door.

Vrem să mergem mai departe și să folosim tehnologia în a monitoriza, controla și reduce emisiile de CO2. Lockerul autonom energetic dotat cu senzor de monitorizare a calității aerului este o expresie a utilizării inovației în efortul de reducere a amprentei negative asupra mediului. Pentru noi, viitorul este verde, iar abordarea noastră nu se limitează la acțiuni tactice. Ne asumăm rolul de lideri și inovatori prin dezvoltarea de la zero, a unor soluții dedicate și prin construirea unei strategii pe termen lung.”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday.

În primele 9 luni ale anului, Sameday a înregistrat o creștere totală a volumelor de peste 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu peste 9 milioane colete livrate în easybox. Printre clienții rețelei easybox, create și operate de Sameday, se numără eMAG, Decathlon, evoMAG, Elefant.ro, Flanco, Oriflame, FashionDays, AVON etc.