Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alexander Dennis Limited (ADL), filială a NFI Group Inc., unul dintre cei mai importanţi producători independenți de autobuze la nivel mondial, a prezentat primul său autobuz electric etajat, Enviro500EV Charge.

Vehiculul include toate avantajele obișnuite ale modelelor marca Alexander Dennis, inclusiv vedere panoramică, intrarea joasă şi suspensie independentă pe puntea faţă. Sistem de acționare electric integrat include două propulsoare amplasate deasupra roţilor axei motoare, având un  vârf de putere de 125kW fiecare.

Pachetele de baterii au o capacitate totală de 648kWh şi sunt integrate în şasiu şi în partea din spate a autobuzului, pentru a asigura un centru de greutate coborât și o stabilitate ridicată. Bateriile sunt alimentate prin punctele de încărcare CCS1 standard, care pot fi amplasate pe oricare dintre lateralele vehiculului. Sistemul include o pompă electrică de căldură pentru a asigura atât încălzirea, cât și răcirea, ceea ce minimizează cantitatea de energie necesară și crește autonomia.

Enviro500EV Charge are o capacitate de 82 de locuri şi este configurat cu scaune reclinabile, lumini de citire, porturi USB, Wi-Fi și sistem multimedia.

Alexander Dennis Enviro, pe baza căruia a fost construit modelul electric, este unul dintre cele mai bine vândute autobuze cu punte dublă din lume, cu peste 18.000 de unităţi în operare în întreaga lume.