Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker continuă să arate că este preocupată de ecologie în transportul rutier și de inovații durabile prin faptul că a semnat un acord de cooperare cu Trailer Dynamics și Krone Commercial Vehicle Group privind utilizarea remorcilor electrice eTrailers, compatibile cu autovehicule pentru distanțe lungi de la toți producătorii, fie că sunt diesel, pe gaz, electrice sau cu H2. Acest acord este un pas important în electrificarea transportului rutier și un model promițător pentru viitor, așa cum declară Cyrille Bonjean, vicepreședinte executiv responsabil pentru Transportul Rutier în cadrul DB Schenker Europa. Cele 2.000 de remorci electrice vor intra treptat în uz începând din 2024.

Utilizarea eTrailers permite intrarea în tranziția etapizată către o flotă complet fără CO2 până în 2040. Mai mult decât atât, în opinia DB Schenker remorcile electrice nu reprezintă o tehnologie de tranziție, ci vor fi o componentă de bază a flotei sale pe termen lung.

Datorită eTrailers camioanele sunt mai sustenabile și au emisii mai mici de CO2, deoarece remorcile au un tren de rulare electric ce alimentează tractorul. O componentă special dezvoltată utilizează un sistem patentat de senzori pentru a determina dinamica ansamblului tractor-remorcă și ajustează eTrailer astfel încât să sprijine camionul. În plus, trenul de rulare electric permite recuperarea energiei în timpul frânării. Sistemul de control al transmisiei eTrailer funcționează independent, astfel încât nu este necesară nicio interfață cu autotractorul. Remorcile pot fi echipate cu baterii de 300, 450 sau 600 kWh, după cum este necesar, iar autonomia poate crește cu până la 500 km, în funcție de utilizare, în timp ce consumul de combustibil scade mult față de al camioanelor convenționale diesel, iar emisiile de CO2 se reduc cu 20-40%.

Și pentru Krone, participant la acest proiect, electrificarea, digitalizarea, automatizarea și decarbonizarea sunt obiective strategice pe care le va atinge cu ajutorul produselor sale inovatoare, în special eTrailer, așa cum explică CEO-ul companiei, Stefan Binnewies.