Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

La conferința Eurocities 2024 desfășurată la Cluj-Napoca, sub sloganul „Green. Innovative. Resilient.”, SAMEDAY și-a prezentat tehnologia easybox, evidențiind cum această soluție inovatoare de livrare conectează oameni și comunități din România, Bulgaria și Ungaria.

„Orașele europene vor să devină din ce mai inovative și mai conectate, dar și responsabile față de mediul înconjurător. Easybox-ul este un instrument de tip IoT (internet-of-things), iar infrastructura software și logistică dezvoltată în jurul lockerelor ne permit să contribuim la consolidarea ideii de smart city și smart village, să venim constant cu produse și servicii inovative în toate comunitățile locale pe care le acoperim. Prin infrastructura logistică de livrare colete reprezentată de rețeaua SAMEDAY easybox răspundem nevoilor consumatorilor, disipând granițele rural-urban sau național-regional. Oriunde s-ar afla în România, Ungaria sau Bulgaria, consumatorii online pot alege easybox pentru livrarea produselor comandate online. Când oamenii decid să trimită sau să primească un colet la easybox, aleg de fapt să fie decidenți asupra momentului ridicării sau predării coletului, optând în același timp pentru o metodă de livrare prietenoasă cu mediul.”,

a explicat Mihai Trăistaru, Vice-President of Products, SAMEDAY Group.

De la introducerea livrării la easybox în România, în urmă cu șase ani, SAMEDAY gestionează acum o rețea de peste 5.000 de automate de livrare colete în România, Ungaria și Bulgaria. Prin acestea, SAMEDAY facilitează accesul la produsele a peste 30.000 de magazine online pentru comunitățile locale din țară și din regiune, stimulând e-commerce-ul și schimburile între mediul rural și urban.

„Ne bucură să vedem că teme precum transformarea digitală și nevoia unor strategii locale pentru reducerea noxelor și a amprentei de carbon sunt prioritare pe agenda Eurocities. Am avut ocazia de a discuta direct cu reprezentanții locali despre beneficiile extinderii rețelei de lockere în comunitățile lor. Easybox contribuie astăzi la reducerea consumului de carburant, la eficientizarea operațiunilor de curierat și la decongestionarea și fluidizarea traficului. În plus, avem active deja easybox-uri independente energetic, dotate cu panouri solare și explorăm în continuare soluții pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2.”,

a adăugat Mihaela Bădescu, Chief Legal Officer, SAMEDAY Group.

Uniunea Transporturilor Rutiere Internaționale (IRU) și partenerii săi solicită Uniunii Europene să sprijine transportul public de pasageri pentru a atinge obiectivele economice, sociale și de durabilitate.

Într-o scrisoare deschisă, IRU – împreună cu autorități europene de transport metropolitan, operatorii de transport, Eurocities, POLIS și Asociația Internațională a Transportului Public – solicită Comisiei Europene, Consiliului și Parlamentului European să ofere un plan politic și financiar puternic pentru a sprijini sectorul transportului public.

În ciuda provocărilor generate de pandemie, transportului public continuă să ofere servicii de calitate și sigure, cu progrese vădite către mobilitatea cu emisii zero și experiențe îmbunătățite pentru pasageri. Costurile de operare au crescut însă, la acestea adăugându-se lipsa forței de muncă.

Referitor la legislatura 2024-2029, cele șase organizații au subliniat necesitatea acordării unui sprijin mai susținut transportului public, propunând, în același timp, mai multe inițiative, inclusiv recunoașterea importanței strategice a sectorului, publicarea unei declarații UE privind transportul public, consolidarea coordonării între instituțiile UE și părțile interesate locale și furnizarea de finanțare adecvată pentru noile tehnologii și pentru infrastructură.

Cu peste 50 de miliarde de pasageri anual, transportul public este cea mai durabilă, eficientă și incluzivă opțiune de transport în comun, oferind cetățenilor acces la servicii vitale precum locuri de muncă, educație, sănătate și cultură.

Sursa foto: IRU