Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Compania de transport feroviar Eurostar a negociat un nou acord de finanțare de 290 de milioane de euro, care deschide calea pentru redresare. Într-o declarație trimisă Euronews, Eurostar a anunțat că a ajuns la un acord de refinanțare, care constă în principal din capitaluri suplimentare și împrumuturi de la un sindicat de bănci garantate de acționari: SNCF, grupul feroviar de stat francez și acționarul majoritar al Eurostar, Patina Rail LLP și fondurile administrate de echipa de infrastructură a Federated Hermes și SNCB, operatorul de tren belgian de stat.

„Suntem încurajați de această puternică dovadă de sprijin din partea acționarilor și a băncilor noastre, care ne va permite să oferim în cotinuare acest serviciu important pentru pasageri. Acordul de refinanțare este factorul cheie, care ne permite să ne creștem serviciile pe măsură ce situația cu pandemie începe să se îmbunătățească”, a declarat Jacques Damas, director executiv al Eurostar.

Pandemia Covid-19 și restricțiile de călătorie au afectat finanțele serviciului de trenuri trans-Canal, determinând prăbușirea numărului de pasageri cu 95% din martie anul trecut.

În perioada următoare se va pune accent pe restabilirea cererii de călătorie pe rutele de bază ale serviciului între Londra și Paris, respectiv Bruxelles și Amsterdam.