Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În Belgia au fost introduse noi reglementări privind taxele de drum. Potrivit operatorului belgian de taxare Viapass, începând cu 1 ianuarie rețeaua de drumuri cu taxă va fi extinsă cu o lungime totală de 686 km în Flandra. Noile drumuri cu taxă sunt, în general, drumuri naționale.

Camioanele cu emisii zero vor fi scutite de taxa de drum în Flandra. Cu toate acestea, unitatea de bord (OBU), care este utilizată pentru colectarea automată a taxei de trecere, va rămâne obligatorie pentru camioanele cu emisii zero, în ciuda scutirii de taxă de trecere.

Celelalte regiuni ale Belgiei, Valonia și Bruxelles, vor taxa în continuare camioanele cu emisii zero, pentru care se va plăti, ca și până acum, același tarif ca și pentru camioanele Euro 6.

Mai mult decât atât, la 1 ianuarie regiunea Valonia va crește taxa de drum în medie cu 4,08%, ajustată în funcție de inflație.

Viapass informează, de asemenea, că de la 1 ianuarie, OBU TriBoxAir de la furnizorul de servicii Eurotoll nu vor mai fi permise pe drumurile belgiene. Belgia a introdus în aprilie 2016 o taxă de drum pentru camioane înregistrată electronic la nivel național. Aceasta se aplică vehiculelor de mare tonaj cu o greutate brută a vehiculului mai mare sau egală cu 3,5 tone și este eșalonată în funcție de clasa vehiculului.

Telepass a ajuns la un acord pentru a achiziționa de la grupul Abertis întregul capital al companiei franceze Eurotoll, care operează în domeniul colectării electronice a taxelor de autostradă în 16 țări europene, inclusiv în Italia.

Fai Service, compania de servicii a asociației transportatorilor rutieri Fai Conftrasporto, este, de asemenea, implicată în achiziție. Eurotoll funcționează din 2006 și și-a extins progresiv activitățile la plata electronică nu numai a taxelor de autostradă, ci și a podurilor, tunelurilor și a locurilor de parcare pentru vehicule comerciale.

În prezent, aceasta permite efectuarea de plăți pe o rețea europeană de 92.000 de km de drumuri pentru 10.000 de clienți și gestionează 150.000 de dispozitive de plată instalate pe același număr de vehicule. În 2017, compania franceză a trecut de la Sanef la Abertis Mobility Services, ambele aparținând grupului Abertis.