Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Numărul camioanelor care au circulat prin Eurotunel în primul trimestru din 2021 a scăzut cu 21% comparativ cu perioada similară de anul trecut, potrivit Getlink, operatorul tunelului dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Franța.

Traficul de autoturisme este în scădere cu 72% pe primele trei luni, cota Eurotunel pe piața auto fiind de 80,9%, un record. De asemenea, în Q1 din 2021, numărul curselor feroviare de marfă contabilizate prin Eurotunel este în scădere cu 10% din cauza situației impuse de Brexit și a declinului din industria de automotive.  

În afara scăderii curselor de camioane cu 21%, Getlink a menționat că piața de transport s-a contractat cu 16,3%, însă Eurotunel își menține poziția de lider de piață pe segmentul de camioane, cu o cotă de 38,9%.

Veniturile pentru activitatea Eurotunel Shuttle au fost și ele afectate, fiind mai mici cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 87,8 milioane de euro. Scăderea este cauzată de reducerea traficului de pasageri. Totodată, veniturile rețelei feroviare au scăzut cu 51%, până la 32,6 milioane euro, din cauza scăderii semnificative a călătoriilor între țările deservite de Eurostar.

Foto: joc.com