Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O alta frauda fiscala ce vizeaza combustibilii a fost descoperita de Agentia Vamala din Italia, care luna aceasta a anuntat incheierea operatiunii „Petrol Low Cost”, o ancheta care a avut loc in Lazio, Umbria si Abruzzo. Cercetarea a demarat cu o verificare tehnica efectuata in 2015 la un distribuitor din provincia L’Aquila si a continuat in urmatorii cinci ani cu analiza bazelor de date si a descoperirilor, ceea ce a scos la iveala o organizatie ramificata. Faza finala a anchetei a inregistrat, de asemenea, perchezitii, inclusiv la subiecti colaterali.

La sfarsitul anchetei, anchetatorii au dezvaluit saisprezece companii create doar pentru a implementa o activitate de evaziune fiscala sistematica, formata din persoane care nu au depus niciodata declaratii sau au facut-o intr-un mod gresit. Prin urmare, s-a solicitat rechizitoriul a peste treizeci de suspecti pentru infractiunile de fals in declaratii, omiterea declararii, ascundere si distrugere de documente contabile, concurenta neloiala, primire de bunuri furate, spalare de bani si contrabanda. Anchetatorii estimeaza ca organizatia a eludat plata TVA in valoare de 66,8 milioane de euro.

Garda Financiara si Agentia Vamala din Italia au descoperit o evaziune colosala de accize si TVA in comertul cu combustibil, pusa in aplicare de o companie din Campobasso. Investigatia s-a desfasurat timp de patru ani, identificand un sistem complex de companii create pentru a vinde combustibili de origine ilicita in Italia, fara a plati accize, TVA si impozite directe.

Cercetarea a implicat zeci de persoane, inclusiv antreprenori si brokeri. Anchetatorii au tinut sub observatie un depozit de combustibil situat in zona industriala din Guardiaregia, in apropierea granitei cu Campania. La finalul anchetei, Finantele au confiscat active si mobilier, proprietati si resurse financiare pentru un total de 13,5 milioane de euro de la companie, reprezentantii legali ai acesteia si administratorul de facto.