Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aeroportul Schiphol, din Amsterdam, a înregistrat o creşte seminificativă a volumelor de marfă operate în prima jumătate a acestui an, cu 29,5% pe intrările de marfă şi cu 25,7% pe ieşiri comparativ cu primele șase luni ale 2020.

Astfel, Schiphol a prelucrat 837.671 t de marfă din ianuarie până în iunie 2021, în creștere cu 27,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 572.111 t la zborurile de marfă în tranzit (+23,4%) și 265.560 t cu încărcare din Olanda (+38,1%), potrivit unui comunicat emis de Autoritatea Aeroportului.

Schiphol se confruntă cu lipsa de capacitate pentru operatorii de marfă din cauza restricționării sloturilor, situație pe care aeroportul încearcă să o rezolve cu guvernul olandez. „Cifrele demonstrează că mărfurile rămân importante, nu numai pentru Schiphol și comunitatea sa locală de transport aerian, ci și pentru economia Olandei”, a comentat Anne Marie van Hemert, șefa Aviation Business Development pe aeroportul Schipol. „Comunitatea Schiphol Cargo se confrunta cu mari provocări înainte de covid-19. Suntem pregătiți să mergem mai departe către un viitor mai bun pentru fiecare membru al lanțului de marfă aeriană. Scopul nostru este să optimizăm conectivitatea, să implementăm digitalizarea de ultimă generație, să creăm un aeroport ecologic, să organizăm procese de marfă fără probleme și să implementăm parteneriate abilitate.”

Conform noii strategii, Schiphol va continua programul Smart Cargo Mainport Program (SCMP) și va finaliza reînnoirea sistemului comunitar portuar (PCS) al Cargonaut în următoarele luni. În plus, va continua să sprijine scheme precum „Milk Run”, de reducere a numărului de camioane care intră în incinta aeroportului şi gruparea expediţiilor către mai mulţi furnizori, dar şi parteneriatele cu Holland Flower Alliance și Circular Plastics Alliance, pentru a utiliza cutii standardizate pentru flori și pentru a ajuta la reducerea deșeurilor.