Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conform datelor înregistrate de platforma pentru vehicule comerciale rulate Tradus.com, România manifestă un interes crescut pentru utilajele de construcții second-hand, comparativ cu alte țări din Europa, fiind pe primul loc în trei din cele cinci categorii analizate. Astfel, 19,7% dintre vizitatorii interesați de excavatoare sunt din România, iar 21,5% dintre cei care caută accesorii pe platformă provin tot din țara noastră. Mai mult, 24% dintre vizitatorii interesați de încărcătoare sunt de asemenea din România. 

În același timp, țara noastră se află în topul țărilor cu interes crescut pentru alte echipamente de construcții precum manipulatoare telescopice (locul al doilea) sau platforme de ridicare (locul al treilea). 

„România este cea mai mare piață de cumpărători din portofoliul nostru și interesul pentru categoria de construcții este în continuă creștere. Acest lucru este explicabil, având în vedere faptul că România este o țară în plină expansiune, iar piața de construcții joacă un rol foarte important în economie”, explică Nadja Sörgel, General Manager Tradus. 

Pentru a realiza această analiză, specialiștii Tradus.com au luat în calcul numărul de vizite și comportamentul utilizatorilor pe site. Astfel, aceștia au determinat nivelul de interes pentru categoriile de utilaje de construcții rulate din diverse țări europene. România este pe primul loc în majoritatea categoriilor. În același timp, în mai multe țări din vestul Europei, precum Germania, Franța, Italia și Spania, se înregistrează un interes crescut pentru categorii specifice, precum accesoriile. 

Clasamentul pe categorii arată ca mai jos:

Excavatoare rulate 

  1. România – 19,7% 
  2. Italia – 11,3% 
  3. Polonia – 7,5% 

Accesorii second hand 

  1. România – 21,5% 
  2. Germania – 7,1% 
  3. Polonia – 6,8% 

Încărcătoare rulate 

  1. România – 24% 
  2. Spania – 11,8% 
  3. Ungaria – 9,6% 

Manipulatoare telescopice 

  1. Polonia – 19,9% 
  2. România – 9,5% 
  3. Franța – 8% 

Platforme de ridicare 

  1. Ungaria – 10,4% 
  2. Bulgaria – 9,9% 
  3. România – 9,7% 

Analiza a luat în calcul date culese în perioada ianuarie – decembrie 2020. 

Bergerat Monnoyeur, reprezentant exclusiv Caterpillar in Romania, a prezentat marti, 12 iunie, prima gama de excavatoare inteligente, denumita Next Generation. Evenimentul a avut loc la sediul companiei din Mogosoaia si face parte din roadshow-ul „New Range. New Rules“, care a inceput la mijlocul lunii aprilie si a trecut prin mai multe tari europene, urmand a se incheia in Olanda, la inceputul lunii viitoare.
Noua gama de excavatoare CAT 320 GC, 320 si 323 se adreseaza segmentului de 20-23 de tone, modelele fiind echipate cu tehnologii avansate de siguranta, cu tehnologii GPS, laser sau optice, capabile sa adune si sa analizeze date.
 

Printre caracteristicile cheie ale noilor excavatoare se numara optimizarea consumului de combustibil, despre care producatorul spune ca este pana la 25% mai redus. Acest lucru a fost posibil datorita unor sisteme inovative ce includ un software imbunatatit, pompe hidraulice mai mari, care scad turatia motorului, alaturi de optiunea Smart Mode, care regleaza automat motorul si puterea hidraulica pentru o eficienta maxima a consumului de carburant. Un alt avantaj al noii game este reprezentant de costuri de intretinere mai mici cu pana la 15%, deoarece Caterpillar a simplificat partea de hidraulica, a redus numarul de filtre de la 15 la 4 si a extins intervalele de service. Daca pe modelele 320 si 323 tehnologia integrata este lider in industrie, lansarea modelului 320 GC, ca parte a familiei de 20 de tone, permite companiei americane sa ofere o solutie flexibila pentru clientii care au nevoie de o optiune mai accesibila pentru lucrari mai simple. „Tehnologia necesara pentru lucrari performante si profitabile este disponibila in gama completa, inclusiv ultimele modele de pe piata complet utilate. Modelele Cat 320 si 323 asigura un nivel tehnologic inalt chiar prin echiparea standard, incluzand sisteme precum Cat Grade 2D, Grade Assist, E-Fence si Payload. Aceste tehnologii permit obtinerea unei cresteri de 45% a eficientei operatorului, un ajutor esential pe care il propunem clientilor nostri pentru a realiza lucrari eficiente si a deveni cat mai competitivi la nivel international“, a declarat Liviu Neagu, directorul general al Bergerat Monnoyeur Romania si Republica Moldova.