Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
JCB a dezvoltat primul excavator din industria constructiilor alimentat cu hidrogen, ce inglobeaza tehnologii cu zero impact asupra mediului si emisii reduse de carbon.
Excavatorul 220X de 20 t, alimentat de pile de combustie cu hidrogen, a fost supus la numeroase teste in cariera JCB in ultimele 12 luni. Prin aceasta dezvoltare, compania este prima din lume care produce echipamente de constructii si care a dezvaluit un prototip functional al unui excavator alimentat cu hidrogen. „Dezvoltarea primului excavator cu hidrogen este foarte importanta, deoarece tindem spre o lume cu emisii zero. In lunile urmatoare, JCB va continua sa dezvolte si sa perfectioneze aceasta tehnologie prin testarea avansata a prototipului”, a spus presedintele JCB, Lord Bamford.
Jo Bamford, fiul presedintelui, a petrecut 14 ani la JCB inainte de a se muta in sectorul dedicat alimentarii cu hidrogen, a infiintat compania Ryse Hydrogen si apoi a cumparat gigantul constructor de autobuze din Irlanda de Nord, Wrightbus. El a castigat contracte de furnizare pentru primul autobuz supraetajat alimentat cu hidrogen din lume, in orase precum Londra si Aberdeen. „Hidrogenul este cea mai buna oportunitate a Regatului Unit de a construi o industrie avansata care sa genereze locuri de munca, sa reduca emisiile si sa revolutioneze omenirea.”
Puterea prototipului JCB este generata prin reactia hidrogenului cu oxigenul intr-o pila de combustie, creand energia necesara pentru actionarea motoarelor electrice. Singura emisie rezultata este apa.
Dezvoltarea vine dupa ce JCB a facut istorie anul trecut prin fabricarea echipamentelor electrice, intrand in productie completa cu primul miniexcavator complet electric din industria de constructii, 19C-1E. De asemenea, JCB a extins tehnologia electrica la incarcatoarele Teletruk cu furci telescopice, prin lansarea modelului electric, JCB 30-19E.

Pe langa miniexcavatoarele mult asteptate, Bergerat Monnoyeur a prezentat in cadrul roadshow-ului de La Mogosoaia si excavatorul Cat 336 GC, echipat cu tehnologie Cat Connect integrata, ce poate creste eficienta de operare cu pana la 45% comparativ cu operatiunile de nivelare conventionale si poate spori eficienta consumului de combustibil cu pana la 20% fata de modelele precedente. Portofoliul companiei cuprinde, in acelasi timp, tehnologii Caterpillar de ultima ora, care imbunatatesc conectivitatea utilajului. Cat LINK ofera proprietarilor de echipamente o serie de optiuni care se potrivesc oricaror nevoi individuale si oricaror bugete, variind de la simpla monitorizare a utilajului la monitorizarea si gestionarea unei intregi flote. Sistemul telematic Cat Product Link colecteaza date de la utilaj – orice tip, orice marca – date, cum ar fi, de exemplu, locatie, motor pornit/oprit, ore de lucru, consum de combustibil si alerte de cod de diagnosticare. Noutatea o reprezinta introducerea PL161 pentru a urmari orele de operare si locatia uneltelor de lucru. Aceste informatii sunt disponibile proprietarului prin intermediul unui site securizat, Cat VisionLink, la standarde ISO.

Cat App, prima aplicatie de acest fel din industrie, este conceputa pentru accesul de la distanta la datele telematice – urmarirea orelor de operare ale utilajului, localizare, primirea codurilor de diagnosticare, precum si gestionarea intretinerii, direct de pe telefonul mobil, fara a porni computerul. Functia de identificare a operatorului ajuta la urmarirea performantelor individuale si la identificarea oportunitatilor de formare. In plus, utilizatorii pot folosi telefonul mobil drept cheie digitala pentru a porni utilajele Cat Next Generation. Ei pot, de asemenea, vizualiza date telematice si resurse suplimentare de gestionare a echipamentelor direct pe site-ul companiei. Nou lansate sunt si tehnologiile Cat Connect, care asigura diagnosticarea la distanta si actualizari de software pentru echipamente. Solutiile Cat Remote Services includ doua oferte-cheie: Remote Troubleshoot (permite dealerilor sa faca teste de diagnosticare si sa identifice potentialele probleme) si Remote Flash (permite dealerilor sa actualizeze la distanta versiunile curente ale software-ului de la bord).
Pe langa prezentari si demonstratii tehnologice, organizatorii au inclus si alte elemente de interes pe agenda evenimentului. Astfel, au fost disponibile oferte de finantare pentru utilajele Cat noi si second-hand, dar si pachete promotionale de servicii post-vanzare. Totodata, cei interesati au avut acces la consiliere in accesarea proiectelor pe fonduri europene si s-au intalnit cu specialistii Caterpillar si Trimble, alaturi de echipele locale Bergerat Monnoyeur, Eneria si SITECH.