Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul Poloniei va investi în construcţia unei fabrici de maşini electrice în Jaworzno. Proiectul mărcii Izera se doreşte a deveni o pârghie de dezvoltare pentru întreg sectorul auto, contribuind, în acelaşi timp, la crearea de locuri de muncă permanente în regiunea Silezia.

Fabrica din Jaworzno va fi amplasată în zona economică Katowice. Va angaja direct 3.000 de oameni, iar alte 12.000 de locuri de muncă vor fi generate în împrejurimile uzinei.

Primele prototipuri ale autoturismelor electrice Izera – un „hatchback” cu cinci uși și un SUV – au fost prezentate în iulie 2020.

Reprezentanții companiei ElectroMobility Polonia, care este responsabilă pentru construcția lor, subliniază că alegerea locaţiei a fost influenţată de existenţa unei infrastructuri adecvate şi de ușurința organizării lanțului de aprovizionare.

În provincie Silezia funcţionează, printre altele PSA Opel (Gliwice), FCA Polonia (Tychy) și alți 78 de producători de piese pentru industria auto, astfel că majoritatea componentelor pot fi fabricate local.