Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Truck & Bus crește ritmul extinderii fabricii sale din Cracovia, Polonia, în care producătorul german investeşte aproximativ 130 de milioane de euro. Până în septembrie 2022, unitatea de producție urmează să fie extinsă cu aproximativ o treime din punct de vedere al suprafeței și amenajată ca o instalație de echilibrare a volumului de unităţi produse. Acest lucru va permite o capacitate de producţie de aproximativ

300 de vehicule și cabine, la un ritm de lucru în trei schimburi. Pentru a garanta durabilitatea fabricii, o nouă sursă de bioenergie va asigura neutralitatea din punct de vedere a emisiilor de CO2.

„Extinderea fabricii este esenţială, iar schimbările aduse liniei de producție ne vor face semnificativ mai competitivi în aceste vremuri dificile. În Cracovia, creăm un site flexibil și variabil, care ne va permite să producem toate gamele, de la vehicule ușoare până la cele grele, pe o singură linie de producție”, a explicat Alexander Vlaskamp, CEO MAN.

Această lucrare va tripla capacitatea fabricii din Cracovia, care, după extindere, va angaja aproximativ de trei ori mai mult personal decât înainte, creând aproximativ 1.500 de locuri de muncă suplimentare.

Suprafața uzinei extinse va crește de la 24 la 41 ha.

Lucrarea de extindere a fabricii vizează construirea unei noi hale de 26.000 m2 pentru producția de cabine și a unei hale de 10.000 m2 pentru Centrul de Modificare Camioane. Acest lucru va permite MAN să producă atât camioane convenţionale, cât şi electrice, la ambele sale fabrici din Cracovia și München.

La așezarea pietrei de temelie au participat Michael Kobriger, membru al Comitetului executiv pentru producție și logistică MAN Truck & Bus SE, Dr Richard Slovak, directorul fabricii MAN Cracovia și Alexander Vlaskamp, președinte al Comitetului executiv MAN Truck & Autobuz SE.

Consiliul de administraţie al MAN au convenit asupra acestor măsuri în aprilie 2021, ca parte a procesului de transformare al companiei. Întregul pachet de măsuri vizează o creștere a veniturilor MAN de până la 1,7 miliarde de euro.