Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Deşi mai e ceva timp până când va intra în vigoare Directiva Detaşării în transporturile rutiere internaţionale, companiile de transport, expeditorii şi chiar şi furnizorii de servicii au început să se gândească la soluţii care să le menţină profitabilitatea în piaţă. „Nu avem o strategie bine definită, pentru că nici Pachetul Mobilitate nu este încă în formă finală, însă ne pregătim de când a început să se discute despre el. Ne-am deschis deja companii independente în Ungaria, Germania şi Serbia, tocmai pentru a ne crea baze de transport şi a înregistra flote în ţările respective, cu angajaţi din acele ţări. Ne vom alinia la cerinţe, dar luăm lucrurile pas cu pas“, a declarat managerul companiei International Alexander, Loredana Apreutese, în cadrul videoconferinţei Tranzit din 8 martie.

Tot în această direcţie merge şi CTE Trailers, chiar dacă nu activează direct în industria transporturilor, ci prin furnizarea de produse şi servicii. „Avem deja un plan. Analizăm varianta de a deschide o firmă în Austria şi de a oferi şi finanţări pentru firmele sau punctele de lucru nou înfiinţate în vestul Europei, finanţări cu garanţii de la firmele din România. O să mergem pe această variantă, dar începând cu 2022“, explică Dana Manns, managing partner CTE Trailers.

În domeniul fashion, 57% din angajaţi  sunt femei,  din care 2.000 ocupă chiar poziţii de top management. Între acestea, se află şi invitata noastră la videoconferinţa Tranzit dedicată femeilor, Laura Simion, director de logistică LC Waikiki. „Între doi candidaţi, va cântări mai greu unul care este familist. Cel care are deja responsabilitatea familiei va înţelege mult mai bine cum să-şi formuleze deciziile.“ Laura Simion este de părere că femeile sunt oricum mai sârguincioase, mai atente şi mult mai planificate. În plus, sunt înzestrate, spre deosebire de bărbaţi, şi cu abilităţi multitasking. „Cei mai eficienţi angajaţi din compania mea, dar cred că şi din altele, sunt mamele, cu soţi şi copii acasă, care, nu numai că au grijă şi de bunici, ci desfăşoară şi activităţi de voluntariat. Acestea ştiu să îşi împartă timpul cel mai eficient. Aceste mari calităţi ale femeilor – empatia şi instinctul – cresc odată cu maternitatea. De aceea, nu văd niciun motiv pentru care femeile căsătorite, cu copii, să fie discriminate“, întăreşte Dana Manns, managing partner CTE Trailers, care, la rândul său, se bucură chiar că lucrează majoritar cu bărbaţi. „Dacă bărbaţii văd în femei respect, competenţă, uneori blândeţe şi căldură, lucrează foarte bine cu ele. Nu am simţit lucruri negative din partea lor, dar am şi avut forţa să recunosc când nu ştiu ceva şi să cer ajutorul. Iar asta lor le place foarte mult.“