Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premiul IFOY AWARD 2022 la categoria „Soluție integrată de depozit” îi revine firmei SSI SCHÄFER pentru “IKEA Project Flat Pack Picking”, care a fost implementat pentru cel mai mare centru de distribuție a comenzilor clienților germani ai magazinului suedez de mobilă.

IKEA operează cel mai mare centru de distribuție a comenzilor de la clienți din Germania în Dortmund. Împreună cu partenerul său de lungă durată SSI SCHÄFER, Ikea a reușit să își scutească angajații de munca fizică grea. Articolele grele și de mari dimensiuni sunt paletizate într-un mod optimizat din punct de vedere al volumului cu ajutorul noului modul de preluare de la SSI SCHÄFER, iar angajații sunt eliberați de munca neergonomică. În același timp, sunt generate automat modele optime de ambalare pentru paleții de comandă.

Introducerea acestui concept de picking durabil și inovator de la SSI SCHÄFER în cel mai mare centru de distribuție IKEA din Germania ́a fost precedată de un studiu de concept care a început în 2017. Prin intermediul unei instalații de testare și al unei simulări ulterioare, Ikea a supus la încercare sistemul de picking cu pachete plate de la SSI SCHÄFER ́, implementat pentru prima dată la sediul din Dortmund, și a constatat că este bun. Punerea în funcțiune a început în aprilie 2021. Atât gama eterogenă de articole, cât și proporția mare de articole grele și voluminoase au reprezentat o provocare deosebită aici. S-a dovedit că, din cele aproximativ 12.000 de unități de stocare (SKU) aflate în centrul de distribuție (DC), aproximativ 10%, adică 1.200, pot fi gestionate în mod complet automat. Acestea sunt, de obicei, așa-numitele „articole cu mișcare rapidă”.

Scopul celor patru roboți-portal utilizați, care sunt susținuți de doi roboți portal de mici dimensiuni în afara zonei de colectare propriu-zise, a fost de a scuti angajații de sarcini grele prin intermediul unei operațiuni automate de colectare prin intermediul portalului. Unul dintre cei patru roboți de tip gantry, cu cele 16 ventuze care prind bunurile ambalate de sus și cu camerele de luat vederi din cele 4 colțuri, are o performanță teoretică (tehnică) de ppicking de 70 până la 80 de operatiuni pe oră. Acest lucru face ca cei patru roboți să fie cea mai rapidă verigă din întregul sistem. Împreună, cei patru roboți de tip gantry pot gestiona un maxim de 312 operatiuni de picking; în mod real, aceștia gestionează în prezent un număr bun de 200 de operatiuni pe oră. Straturile intermediare de pe pachetele individuale care stau în calea procesului rapid de ridicare și transport al pachetelor sunt detectate și îndepărtate în mod fiabil.

Soluția de preluare a comenzilor la cheie și scalabilă constă în principiu din trei zone: partea stângă a sistemului pentru furnizarea dinamică a pachetelor de mobilier cu mișcare mai lentă, zona de preluare efectivă din mijloc, unde cei patru roboți portal “ro-ber” își fac treaba și la care niciun om nu are acces, din păcate nici măcar în scopuri de testare, și partea dreaptă a sistemului pentru furnizarea statică a articolelor cu mișcare rapidă. Roboții de tip „gantry” sunt echipați cu dispozitive de prindere multifuncționale care se adaptează automat la dimensiunile articolelor care urmează să fie preluate și la tipul de ambalaj prin intermediul unor ventuze reglabile cu servomotor. Ambalajele cu mărfuri cu o lungime de până la 2,5 m și o greutate de peste 60 kg sunt preluate în siguranță de pe paletul sursă și transferate pe paletul de comandă. Generatorul de modele de ambalaj al SSI SCHÄFER asigură că articolele solicitate sunt aranjate în mod optim pe paletul de comandă și pot fi preluate pentru comanda clientului.

Conform propriilor informații furnizate de IKEA, noul sistem permite companiei să gestioneze cu aproximativ 3.000 de comenzi ale clienților pe săptămână mai mult decât înainte. Cu toate acestea, soluția sofisticată de preluare a ambalajelor plate de la SSI SCHÄFER poate fi adaptată, de asemenea, la o gamă largă de SKU-uri diferite în afara industriei mobilei și, prin urmare, este foarte interesantă și pentru alte industrii.

Premiul IFOY AWARD 2022 la categoria „Special of the Year” este acordat companiei SYNAOS. Juriul internațional a premiat sistemul de localizare a vehiculelor SYNAOS IMS ca fiind cea mai bună lansare nouă din această categorie.

Cele mai multe dintre stivuitoarele care circulă în depozite sunt încă controlate manual și, prin urmare, nu sunt digitalizate sau sunt doar rudimentar digitalizate. Cu sistemul SYNAOS IMS – Vehicle Localization, un kit de senzori bazat pe camere asigură localizarea lor eficientă din punct de vedere al costurilor – folosind tehnologia de ultimă generație de viziune computerizată. SYNAOS este o companie de software, dar a decis să construiască un mic hardware: O mică cutie neagră (19 x 12 x 6 cm). Aceasta este înșurubată pe un stivuitor și își proiectează imaginile pe un ecran.

Producătorul s-a dedicat eliminării lacunelor de localizare a stivuitoarelor industriale controlate manual de toate tipurile: Așadar, este vorba despre localizarea în interior a stivuitoarelor industriale. Aproximativ 95% dintre companii folosesc stivuitoare, dar acestea sunt rareori bine integrate în lanțul valoric: În prezent, doar comanda de transport este digitală; stivuitoarele în sine nu sunt digitalizate. Prin urmare, nu se știe unde se află un stivuitor. Există tehnologii de localizare a stivuitoarelor, dar acestea sunt adesea nefolosite. Există un motiv pentru acest lucru: tehnologiile de bandă ultralargă sau lidar sunt pur și simplu prea scumpe.

Cu noul sistem de la SYNAOS, care funcționează cu așa-numiții „markeri”, un instrument de localizare ca serviciu (LaaS), este diferit: Totul este deja inclus în preț, iar detecția ajunge la o precizie de aproximativ 25 cm. Dar inteligența se află în software – plug and play. Puteți crea transparență într-o clipă cu SYNAOS IMS – Localizarea vehiculelor. Unde în depozit este o situație aglomerată? Care sunt distanțele de frânare? Unde circulă oamenii fără a avea treaba? Chiar și echipamentul care întârzie mereu poate fi acum, în sfârșit, semnalat. Pe scurt: puteți observa cu exactitate utilizarea flotei. Și un USP foarte mare în comparație cu metoda de depozitare convențională este faptul că stivuitorul raportează doar poziția în care a condus un palet; nu mai este necesară scanarea paletului sau a produselor de pe acesta.

SYNAOS se așteaptă la certificarea CE în câteva săptămâni. Precizia deja menționată de 25 cm în interior este obținută cu ajutorul unor markeri la fiecare 100 m. „Cutiuța neagră” funcționează cu un consum de energie de 7 W și transmite datele camerei sale – 15 imagini pe secundă – prin Wi-Fi pentru evaluare cu ajutorul algoritmilor de viziune computerizată. În afară de un senzor de accelerație, nu sunt necesare alte surse de intrare.

În vremuri în care securitatea cibernetică este din ce în ce mai importantă, acest lucru poate că nu este complet lipsit de importanță: întreaga procesare a imaginilor sistemului are loc la nivel local pe computerul încorporat; nu este nevoie ca datele sensibile să fie transferate într-un cloud. După ce datele de imagine ale camerei sunt procesate, acestea sunt imediat eliminate.

Simpla localizare în timp real a tuturor tipurilor de cărucioare industriale cu ajutorul acestui sistem de localizare foarte convingător ajută clienții pe drumul lor spre digitalizarea completă a intralogisticii. Este extrem de ușor să se înregistreze utilizarea flotei, dar și să se creeze hărți de căldură pentru punctele critice din depozit sau să se optimizeze amenajarea depozitului. Tenorul de bază: un hardware ieftin funcționează împreună cu un software inteligent. Fiecare camion industrial cu o sursă de alimentare și o opțiune de montare poate fi echipat cu kitul de senzori SYNAOS IMS – Localizarea vehiculelor – o piață uriașă.