Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prima porțiune de drum expres din România de aproximativ 18 kilometri între Dolj și Olt a fost inaugurată in Săptămâna Mare, după aproximativ 3 ani, a anunțat premierul Nicolae Ciucă într-o conferinţă de presă, susţinută înainte de şedinţa de guvern din 21 aprilie.

Accesul de ocolire a municipiului Balș pe ruta Craiova – Pitești se va face din DN 65, prin sensul giratoriu în apropiere de Balș, iar pe ruta Pitești – Craiova, prin sensul giratoriu de pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt.

„Asta este formula pe care noi ne dorim să mergem în continuare pentru a putea să beneficiem la maxim de tot ceea ce înseamnă aceste oportunități, iar astăzi cred că este o veste bună pentru cei care circulă pe itinerariul București – Pitești – Craiova – Severin – Timișoara.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului circulația din localitatea Balș va evita cu certitudine acele așteptări și pierderi de timp în trafic.

În prezent proiectul are mai multe tronsoane in construcție, lungimea totală a drumului expres fiind de 120 km. Porțiunea deschisă face parte din tronsonul doi al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Şoferii pot circula pe drumul expres cu o viteza maximă de 100 km/oră, viteză specifică unui Drum Naţional European.