Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

One United Properties, principalul investitor și dezvoltator ecologic de proprietăți imobiliare rezidențiale, a semnat un acord de 57 de milioane de euro cu gigantul tehnologic german cotat la bursă Infineon Technologies, lider în proiectarea și producția de semiconductori, pentru construcția unei clădiri de birouri sustenabile de 20.000 mp în București.

Dezvoltatorul român va închiria această clădire pentru o perioadă de 15 ani, începând cu 2026. Valoarea reprezintă una dintre cele mai mari preînchirieri de birouri înregistrate vreodată pe piața locală de birouri.

Contractul prevede o suprafață închiriabilă brută de 20.595 mp (inclusiv terase) și parcare, pentru o viitoare clădire de birouri pe care One United Properties o va dezvolta pentru noul sediu al Infineon Technologies din România. Compania germană este prezentă în România cu un centru de cercetare și dezvoltare de 18 ani, cu sediul principal în București. Creșterea organică a companiei pe piața locală a condus la necesitatea unei dezvoltări de birouri premium care să integreze cele mai noi tehnologii din domeniu. În urma unui proces competitiv început în urmă cu trei ani, One United Properties a fost selectat ca partener pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri sustenabile și certificate.

Proiectul, situat în zona Barbu Văcărescu – Dimitrie Pompeiu, va include și 3.000 mp de laboratoare. Clădirea va fi certificată LEED Platinum și va integra tehnologii și materiale, precum sistemul geoexchange și caracteristici structurale speciale, precum și certificare LEED Platinum.

„Compania noastră a fost selectată, în urma unui proces competitiv minuțios, pentru a dezvolta o clădire de birouri nou-nouță pentru sediul din România al companiei Infineon Technologies, cel mai mare producător de semiconductori din Germania și una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel mondial. Acesta reprezintă un contract important pentru One United Properties, precum și unul dintre cele mai semnificative acorduri marcate vreodată pe piața locală de birouri. Având în vedere că industria semiconductorilor este una extrem de solicitată și, cel puțin, de viitor, suntem încântați să facem parte din acest proiect unic pentru piața românească, care reprezintă o confirmare a eforturilor noastre pe termen lung de a dezvolta produse de birouri sustenabile cu grad înalt de certificare, precum și a faptului că piața de birouri din București este în continuare una dintre cele mai atractive destinații de afaceri din UE.”,

a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

„Infineon a crescut constant în ultimii 18 ani pentru a deveni cea mai puternică companie de semiconductori din România, cu capacitatea de a duce cipurile semiconductoare de la idee la disponibilitatea pe piață. Prin semnarea acestui contract, Infineon își confirmă angajamentul față de București și România ca regiune importantă pentru cercetare și dezvoltare și pune bazele unei creșteri viitoare. Această clădire, concepută special pentru a fi un centru de cercetare și dezvoltare de înaltă tehnologie, va oferi inginerilor noștri un mediu de birouri foarte atractiv și o infrastructură de laborator de top pentru a ne îndeplini împreună promisiunea de a aborda cele două provocări definitorii ale timpului nostru, decarbonizarea și digitalizarea.”,

a declarat Guenter Krasser, vicepreședinte și director general Infineon în România.

TSMC, Robert Bosch GmbH, Infineon Technologies AG și NXP Semiconductors N.V. au anunțat pe 8 august un plan de investiție comună în European Semiconductor Manufacturing Company (ESMC) GmbH, din Dresda, Germania, pentru a furniza servicii avansate de producție de semiconductori. ESMC marchează un pas important spre construirea unei fabrici de 300 mm pentru a susține viitoarele nevoi de capacitate ale sectoarelor industriale și auto în creștere rapidă, decizia finală de investiție urmând să fie confirmată în funcție de nivelul de finanțare publică pentru acest proiect. Proiectul este planificat în cadrul Legii europene privind cipurile.

Se preconizează că fabrica planificată va avea o capacitate de producție lunară de 40.000 de discuri de 300 mm (12 inch) pe tehnologia de procesare CMOS planar de 28/22 nanometri și FinFET de 16/12 nanometri a TSMC, consolidând și mai mult ecosistemul european de producție de semiconductori cu tehnologie avansată de tranzistori FinFET și creând aproximativ 2000 de locuri de muncă profesionale directe în domeniul tehnologiei înalte. ESMC își propune să înceapă construcția fabricii în a doua jumătate a anului 2024, iar producția ar urma să înceapă până la sfârșitul anului 2027.

Întreprinderea mixtă planificată va fi deținută în proporție de 70% de TSMC, iar Bosch, Infineon și NXP vor deține fiecare câte 10% din acțiuni, sub rezerva aprobărilor de reglementare și a altor condiții. Se preconizează că investițiile totale vor depăși 10 miliarde de euro, constând în injecții de capitaluri proprii, împrumuturi de datorie și un sprijin puternic din partea Uniunii Europene și a guvernului german. Fabrica va fi operată de TSMC.

„Această investiție în Dresda demonstrează angajamentul TSMC de a răspunde nevoilor strategice de capacitate și tehnologie ale clienților noștri și suntem încântați de această oportunitate de a aprofunda parteneriatul nostru de lungă durată cu Bosch, Infineon și NXP”, a declarat Dr. CC Wei, director executiv al TSMC. „Europa este un loc extrem de promițător pentru inovarea în domeniul semiconductorilor, în special în domeniile auto și industrial, și așteptăm cu nerăbdare să dăm viață acestor inovații pe tehnologia noastră avansată de siliciu împreună cu talentele din Europa.”

Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Bosch, consideră că „semiconductorii nu sunt doar un factor de succes crucial pentru Bosch. Disponibilitatea lor fiabilă este, de asemenea, de mare importanță pentru succesul industriei auto globale. Pe lângă extinderea continuă a propriilor noastre unități de producție, ne asigurăm și mai mult lanțurile de aprovizionare în calitate de furnizor de automobile prin cooperarea strânsă cu partenerii noștri. Cu TSMC, suntem încântați să câștigăm un lider global în domeniul inovației pentru a consolida ecosistemul semiconductorilor în imediata vecinătate a fabricii noastre de semiconductori din Dresda.”

„Investiția noastră comună reprezintă o etapă importantă pentru consolidarea ecosistemului european de semiconductori. Prin aceasta, Dresda își consolidează poziția ca unul dintre cele mai importante centre de semiconductori din lume, care găzduiește deja cel mai mare sit de front-end al Infineon”, a declaratJochen Hanebeck, CEO al Infineon Technologies. „Infineon va folosi noua capacitate pentru a servi cererea în creștere în special a clienților săi europeni, în special în domeniul auto și IoT. Capacitățile avansate vor oferi o bază pentru dezvoltarea de tehnologii, produse și soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor globale de decarbonizare și digitalizare.NXP este foarte angajată în consolidarea inovației și a rezilienței lanțului de aprovizionare în Europa”, a declarat Kurt Sievers, președinte și CEO al NXP Semiconductors. „Mulțumim Uniunii Europene, Germaniei și statului liber Saxonia pentru recunoașterea rolului critic al industriei semiconductoarelor și pentru angajamentul lor real de a stimula ecosistemul cipurilor din Europa. Construcția acestei noi și importante turnătorii de semiconductori va adăuga inovația și capacitatea atât de necesară pentru gama de siliciu necesară pentru a alimenta digitalizarea și electrificarea în creștere bruscă a sectoarelor auto și industrial”