Cu ocazia Galei Tranzit pentru operatorii de logistică, expediții, distribuție și curierat, revista Tranzit a acordat Premiul de Inovație în Supply-chain start-up-ului de tehnologie Innoship, care revoluționează platformele de livrări last mile prin folosirea algoritmilor de Machine Learning pentru a analiza performanța opțiunilor de livrare în funcție de zona geografică și de modelul de distribuție al retailerului astfel încât experiența de livrare resimțită de clientul final să fie cea mai bună. Pe locurile doi și trei s-au clasat project44 și Qoobus. Project44, o companie de soft cu sediul în Chicago, a înregistrat în competiție soluția sa avansată de vizibilitate a comenzii, liniei și care merge chiar până la vizibilitate asupra fiecărei unități de transport. Soluția se bazează pe o rețea de 140.000 de camioane monitorizate prin GPS în întreaga lume, oferind beneficiarilor de transport un timp estimat de livrare care se actualizează în timp real. Iar Qoobus propune o platformă de transport care permite companiilor de logistică, caselor de expediții și transportatorilor să se conecteze cu noi parteneri de business pentru a-și tranzacționa mărfurile și capacitățile de transport online.
Soluțiile au fost evaluate de un juriu de experți în supply-chain din care fac parte Loredana Apreutese (Internațional Alexander), Viorel Dracsanu (Coca-Cola Hellenic), Andrei Bulgaru (Unilever), Cornel Morcov (FAN Courier), Marian Tudor (eMAG), Cătălin Cîrnaru (ex-FLANCO), Adrian Crizbășianu (ARILOG), Dragos Geletu (consultant) și Marilena Matei (revista Tranzit).
Jurații au acordat Innoship 45 de puncte, apreciind că soluția dezvoltată de start-up-ul românesc are cea mai mare relevanță pentru piața românească, fiind vorba despre o soluție țintită către operatorii de e-commerce locali, care creează competiție între curieri. Este o soluție completă de identificare comandă și vizibilitate, care include gestionarea punctelor fixe de livrare (lockere).
Cu 38 de puncte, project44 s-a clasat al doilea. Deși apreciat ca jucător global cu recunoaștere internațională, jurații au văzut penetrarea limitată pentru România drept un dezavantaj. Tot un dezavantaj este faptul că monitorizarea mărfii pe rutier se bazează pe datele de la cărăuși, cu o acuratețe îndoielnică. Un avantaj l-a reprezentat capacitatea de a face predicții și analize pe bază de machine-learning.
Qoobus – un Control tower care funcționează în paralel cu bursele tradiționale – s-a clasat al treilea, cu 23 de puncte. O funcție foarte apreciată a fost capacitatea de smart match making oferită de Qoobus, care este disponibil deja clienților la un cost avantajos de abonament.
02.10.2020
Ultimul număr: Iulie-August 2024
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit