Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În noiembrie 2024, Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) a efectuat controale prioritare suplimentare pe tema respectării reglementărilor privind cabotajul, a monitorizării perioadei de repaus săptămânal obișnuit și în domeniul inspecțiilor tehnice rutiere (TUK).

Pe 1 și 4 noiembrie 2024, BALM a efectuat controale prioritare la nivel național privind monitorizarea perioadei de repaus săptămânal obișnuit la 34 de puncte de control, cu 83 de agenți de control din cadrul serviciilor de control al traficului. În timpul campaniilor de control din 6/7 și 20/21 noiembrie, accentul a fost pus pe monitorizarea respectării reglementărilor privind cabotajul în 37 și 38 de puncte de control la nivel național, cu 136 și, respectiv, 122 de agenți de control.

În timpul operațiunilor de control, au fost detașați ofițeri de control din cadrul ambelor servicii de control, iar experții tehnici au fost, de asemenea, implicați pentru a efectua inspecții tehnice pe marginea drumurilor. În timpul controalelor de cabotaj, o atenție deosebită a fost acordată rutelor și nodurilor de transport intens utilizate de vehiculele nerezidente, de marii expeditori industriali și de societățile de logistică și de vânzare prin corespondență.

Selectarea locațiilor de control s-a bazat pe volumul de trafic preconizat, pe rezultatele controalelor anterioare și pe experiența serviciului de control. Trebuie remarcat faptul că rezultatele controalelor acțiunilor prioritare nu sunt, în general, reprezentative și, prin urmare, nu permit formularea unor concluzii fiabile cu privire la situația generală.

Un total de 1.479 de vehicule au fost verificate în cadrul campaniilor de inspecție din noiembrie, luând în considerare toate domeniile legale verificate. Dintre acestea, 1.309 vehicule au fost verificate în vederea respectării reglementărilor privind cabotajul. S-a constatat că 50 dintre aceste vehicule încălcau reglementările privind cabotajul, fiind detectate în total 103 infracțiuni de cabotaj. Un total de 355 de vehicule au fost controlate în noiembrie pentru a verifica respectarea interdicției de a petrece perioada de repaus săptămânal obișnuit în vehicul, fiind detectate 48 de încălcări ale acestor reglementări. Pe lângă încălcările reglementărilor privind cabotajul și în legătură cu efectuarea perioadelor regulate de odihnă săptămânală în vehicul, au fost detectate și încălcări individuale în alte domenii ale legislației. În total, au fost constatate 49 de infracțiuni în 84 de vehicule controlate pentru defecte tehnice.

Operațiunea de control din 20/21 noiembrie a fost sprijinită de forțe ale inspectoratelor bavareze ale poliției rutiere din zona biroului de teren din München. Direcția Generală a Vămilor din Köln a fost implicată în filiala Münster.

În luna septembrie a fost colectată o sumă totală de aproximativ 126.726 EUR sub formă de plăți de securitate, luând în considerare toate domeniile legale verificate în timpul controalelor prioritare. Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate va continua să efectueze controale la nivel național axate pe cabotaj, perioade regulate de repaus săptămânal și inspecții tehnice rutiere.

Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) a prezentat cifrele privind controalele prioritare efectuate în luna iulie. Conform cifrelor, acesta a controlat un total de 1.614 vehicule în trei perioade și a colectat 135.009 euro sub formă de garanţie pentru plata amenzilor. Aceste cifre iau în considerare toate domeniile legale controlate.

În special, biroul a verificat respectarea reglementărilor privind cabotajul și a perioadei de repaus săptămânal normal și a inspectat vehicule în domeniul inspecțiilor tehnice rutiere (ITR). Perioadele vizate au fost 1, 10-11 și 24-25 iulie. Unele dintre controale au fost efectuate cu sprijinul poliției locale.

Pe 1 iulie, BALM a intensificat controalele pe perioada de repaus săptămânal obișnuit. Ofițerii au controlat un total de 245 de vehicule, dintre care 84 de vehicule pentru verificarea respectării reglementărilor privind cabotajul și au constatat că trei dintre acestea erau în neregulă. Aceștia au inspectat 237 de vehicule pentru a verifica respectarea reglementărilor privind efectuarea perioadei de odihnă săptămânale de 45 de ore în afara vehiculului. În total, au fost constatate 23 de încălcări ale interdicției de a petrece perioada de odihnă săptămânală obișnuită în vehicul. Cinci vehicule au fost verificate de experții tehnici pentru a depista defecte tehnice și au fost descoperite două defecte tehnice.

Iar în perioada 10/11 și 24/25 iulie, accentul a fost pus pe reglementările privind cabotajul. În funcție de dată, numărul locațiilor controlate a variat de la 38 la 28. Polițiștii au inspectat 614 vehicule. Aceștia au verificat 552 de vehicule din punct de vedere al conformității cu reglementările privind cabotajul, amendând 23 dintre acestea. Dintre cele 96 de vehicule pe care BALM le-a verificat în ceea ce privește respectarea perioadei de repaus săptămânal obișnuit în afara vehiculului, a constatat opt infracțiuni legate de interdicția de a petrece perioada de repaus săptămânal obișnuit în vehicul. Experții tehnici au inspectat 33 de vehicule în acea zi. Aceștia au descoperit douăsprezece defecțiuni tehnice, patru în domeniul iluminatului și trei în domeniul cadrului și caroseriei. În total, 755 de vehicule au fost verificate în timpul campaniei de inspecție din 24 și 25 iulie.

Dintre cele 700 de vehicule pe care biroul le-a verificat în vederea respectării reglementărilor privind cabotajul, a trebuit să conteste modul de lucru a 26 de vehicule. Ofițerii au verificat 66 de vehicule pentru respectarea perioadei de repaus săptămânal în afara vehiculului și au constatat 12 încălcări ale condiţiilor legale. Din cele 59 de vehicule inspectate pentru defecte tehnice, au fost descoperite șapte infracțiuni, dintre care două referitoare la frâne și două la iluminat. BALM subliniază faptul că rezultatele controalelor efectuate în cadrul acțiunilor prioritare nu sunt, în general, reprezentative. Prin urmare, acestea nu permit să se tragă concluzii relevante cu privire la situația generală.