Nestlé a inaugurat oficial, la începutul lunii mai în Elveția, Institutul de Științe Agricole pentru a contribui la promovarea sistemelor alimentare durabile prin furnizarea de soluții bazate pe știință în agricultură.
Potrivit unui comunicat al companiei, având în vedere că sistemul alimentar global se află sub presiune, există o nevoie urgentă de a accelera noi abordări care să asigure o aprovizionare durabilă cu alimente pentru o populație mondială în creștere, contribuind în același timp la mijloacele de trai ale agricultorilor.
Experții Nestlé vor analiza și dezvolta soluții în domenii cheie de interes, precum știința plantelor, sistemele agricole și creșterea animalelor de lapte.
Acestea se bazează pe expertiza existentă a companiei în domeniul științei plantelor în ceea ce privește cafeaua și cacaua. De-a lungul mai multor ani, specialiștii în știința plantelor de la Nestlé au contribuit la planurile de aprovizionare durabilă cu cacao și cafea ale Nestlé – Planul Nestlé pentru cacao și Planul Nescafé – inclusiv la descoperirea recentă a unor soiuri de cafea mai rezistente la boli și la secetă.
De asemenea, Nestlé își consolidează această expertiză și o extinde și în alte culturi, inclusiv leguminoase și cereale. Institutul colaborează cu fermierii pentru a testa practici de agricultură regenerativă pentru a îmbunătăți sănătatea solului și a încuraja biodiversitatea. Mai mult, experții explorează noi abordări în domeniul creșterii produselor lactate care au potențialul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în ceea ce privește gestionarea hranei pentru vaci și a gunoiului de grajd.
Ca parte a rețelei globale de cercetare și dezvoltare a Nestlé, institutul colaborează îndeaproape cu parteneri externi, inclusiv fermieri, universități, organizații de cercetare, startup-uri și parteneri din industrie pentru a evalua și dezvolta soluții bazate pe știință. Noul institut reafirmă angajamentul companiei de a consolida ecosistemul de inovare unic al Elveției.
Pe lângă noile sale facilități de la Nestlé Research din Elveția, institutul încorporează o unitate de cercetare în domeniul științei plantelor existentă în Franța și ferme cu sediul în Ecuador, Coasta de Fildeș și Thailanda, precum și parteneriate cu ferme de cercetare.
„Am dezvoltat relații directe cu generații de fermieri din întreaga lume. Pentru a continua să le oferim oamenilor alimente gustoase, nutritive și accesibile, trebuie să facem împreună tranziția către un sistem alimentar mai durabil. Noul institut ne va consolida cunoștințele în domeniu și va utiliza rețeaua noastră globală pentru a sprijini comunitățile agricole și a ne proteja planeta.”,
a precizat Paul Bulcke, președintele Nestlé în cadrul evenimentului.
„Scopul nostru este de a identifica cele mai promițătoare soluții pentru a promova producția de materii prime nutritive, reducând în același timp la minimum impactul acestora asupra mediului. Adoptăm o abordare holistică și analizăm mai mulți factori, inclusiv impactul asupra producției, amprentei de carbon, siguranței și costurilor alimentare, precum și viabilitatea extinderii.”,
a declarat Jeroen Dijkman, directorul Institutului Nestlé de Științe Agricole.
„Noul institut consolidează Cantonul Vaud ca centru de excelență pentru cercetare și educație în agricultură și nutriție. De asemenea, acesta contribuie la eforturile care sunt în curs de desfășurare pentru a sprijini fermierii în fața schimbărilor climatice. Agricultura se află în centrul unei alimentații de calitate, iar în cantonul Vaud putem conta pe un ecosistem inovator care reunește parteneri, inclusiv profesioniști din agricultură, școli pentru învățământul superior și centre de cercetare private, cum ar fi cel de la Nestlé.”,
a adăugat Valérie Dittli, consilier de stat al Cantonului elvețian Vaud.
02.10.2020
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit