Corteva Agriscience a pre-închiriat de la Lazăr Real Estate, parte a companiei de transport International Lazar Company, 23.000 mp într-un depozit built-to-suit din nord-estul Capitalei. Tranzacția a fost intermediată de CBRE.
„Clientul nostru, Corteva, avea nevoie de un nou depozit pentru a-și susține strategia de business. După o cercetare amănunțită a pieței, CBRE a identificat cea mai bună soluție: un proiect personalizat conceput pentru caracteristicile businessului și obiectivele de sustenabilitate ale Corteva, ce urmează să fie dezvoltat de Lazăr Real Estate. Volumul tranzacționat marchează cea mai mare cerere nouă din primul trimestru, în contextul în care 2021 a început într-un ritm rapid, îndeplinind toate condițiile preliminare pentru a fi un an excelent pentru piața de industrial din România”, a declarat Tudor Iuga, Senior Consultant Industrial Services în cadrul CBRE România,care a reprezentat Corteva în această tranzacție.
Depozitul buil-to-suit este situat strategic în satul Șindrilița, la 6 km distanță de fabrica de producție actuală Corteva și la 14 km de șoseaua de centură București, beneficiind de un acces facil către regiunile Muntenia, Dobrogea și Moldova, cele mai dezvoltate din punct de vedere al activității agricole.
„Soluția propusă de CBRE îndeplinește perfect cerințele noastre de a asigura cele mai bune condiții de depozitare pentru semințele noastre și, mai presus de toate, se află la distanța optimă de fabrică: maxim 6 km. Aceasta este în concordanță cu eforturile de sustenabilitate ale Corteva de a reduce amprenta noastră operațională asupra comunității în care ne aflăm. În loc de cei 120.000 km necesari anterior pentru transportul producției noastre la depozit, acum vom putea reduce distanța la 15.000 km pentru un sezon, diminuând astfel emisiile de CO2 cu 94/an. O mare realizare pentru mediu!’’, a precizat Marius Bărăceanu, Production Location Manager, Corteva.
Proiectul va fi livrat de Lazăr Real Estate, parte a grupului International Lazăr Company, până la sfârșitul acestui an, cu specificații tehnice speciale pentru depozitele agricole de semințe, mai exact înălțime mai mică și temperatură controlată de 10-12 grade, dar și umiditate de 50%, ce presupune o izolare termică excelentă.
Pe piața spațiilor industriale, în primul trimestru din 2021 au fost tranzacționați aproximativ 216.000 mp, cu 17% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului 2020, arată datele CBRE Research. Peste 96.300 mp din volumul închiriat în acest an au fost tranzacționați în București și în împrejurimile acestuia.
Cu un stoc existent de 2,3 milioane mp, Bucureștiul și Ilfovul continuă să atragă cel mai mare volum de noi dezvoltări industriale, având în prezent 140.000 mp în construcție, conform raportului CBRE Romania Industrial Destinations
România s-a bucurat de o dezvoltare rapidă a pieței industriale în ultimii cinci ani, stocul de spații dublându-și volumul în această perioadă. Totuși, cu doar 260 mp de spații industriale per mia de locuitori, țara noastră se află sub media regională. În următorii 5 ani, datele CBRE indică o creștere a stocului de spații industriale cu peste 50%, până la 8 mil. mp, în prezent, dezvoltatorii având aproape 400.000 mp de spații industriale în construcție.
02.10.2020
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit