Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania anunță extinderea controalelor din punctele de trecere a frontierelor către Republica Cehă și landul austriac Tirol până pe 3 martie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Federal de Interne, Steve Alter, interdicțiile și regulile intrate în vigoare începând cu 14 februarie vor rămâne neschimbate.

Din cauza apariției unor posibile perturbări în circulația mărfurilor, grupul parlamentar FDP a sugerat introducerea unor „scutiri de la cerința de testare pentru acele persoane care în mod clar nu prezintă un risc crescut de infecție”, precum cele care circulă printr-o zonă de risc fără să părăsească vehiculul. De asemenea, partenerilor necăsătoriți ai oamenilor care locuiesc în Germania trebuie să li se permită să intre în țară fără un efort birocratic mare. “Închiderea de facto a frontierelor ar fi trebuit să fie un șoc vindecător pentru guvernul federal”, declara anul trecut politicianul FDP, Benjamin Strasser. Evident, de atunci, timpul a trecut fără să se dezvolte noi concepte inteligente pentru gestionarea frontierelor în timpul pandemiei.

În plus, guvernul federal respinge vehement acuzațiile Comisiei Europene cu privire la regulile de intrare înăsprite pentru persoanele din Republica Cehă, Slovacia și Tirol. „Măsurile luate sunt în conformitate cu Acordul Schengen“, a declarat ministrul Michael Roth, într-o conferință video cu colegii din UE. Roth a subliniat că decizia a fost foarte dificilă pentru guvernul federal. “Avem obligația de a face față acestor mutații virale, iar pentru asta protecția cetățenilor noștri trebuie să fie prioritară”, a spus el. Însă Acordul Schengen ar trebui să garanteze că frontierele interne comune ale statelor membre pot fi traversate în orice moment fără control, iar excepțiile să se aplice doar în situații deosebit de periculoase.