Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Krone și-a dublat capacitatea de la Herzlake prin adăugarea a două linii de fabricație pentru noua gamă Dry Liner, linii care fac posibilă producerea acestui model cu numeroase variante de echipare și opțiuni și în peste 180 de unități/săptămână. Investiția a fost de 11,3 milioane de euro și a fost necesară datorită creșterii cererii de semiremorci izolate, dar și de cutii mobile.

Noua linie STG (pentru modele cu pereți netezi din oțel) este concepută pentru 100 de unități/săptămână și aici se produc caroserii cu pereți din oțel, prefabricate și vopsite ca întreg. Folosind un sistem de macarale controlate de computer, aceste suprastructuri se montează pe șasiu exact în poziția dorită și sunt prinse prin bolțare.

Iar pe linia STP standul de instalare a panourilor laterale cu ajutorul macaralei aduce o inovație specială: panelurile, care pot fi de până la 13,6 m lungime, din plywood, plastic sau spumă sandwich, sunt integrate într-o sigură bucată, astfel că suprafața lor exterioară netedă are un aspect deosebit, nefiind întreruptă, și poate fi inscripționată în acord cu cerințele clienților, dar este și foarte ușor de curățat. Această linie este concepută pentru 84 de unități/săptămână.

Krone folosește un sistem automat de transport pentru aprovizionarea liniilor de producție cu piese și componente, iar pentru lipire este disponibilă o tehnologie nouă, panourile din fibră de stilă ranforsată și acoperișul ISO fiind acum lipite automat pe o masă specială.

Și capacitatea de producție automată a panourilor laterale s-a dublat prin adăugarea unei mese suplimentare de lipire. Pe lângă toate aceste noutăți, fabrica din Herzlake ține cont de ergonomie, siguranța muncii și eficiență, ceea ce se poate vedea și din tehnologia nouă de înșurubare, care folosește echipamente alimentate de baterii și o proiectare specială a șuruburilor. Întreaga gamă de produse a fost revizuită radical pentru a-i crește calitatea și beneficiile aduse clienților, iar ca parte a automatizării au fost aduși în fabrică noi roboți.

Reamintim că la Herzlake se produc, în afară de Dry Liner, cutii mobile și vehicule pentru curierat, coletărie și transport expres, toate protejate foarte bine anticoroziune prin KTL, pe lungimi de până la 16 m, înălțimi de până la 3,2 m și lățimi de până la 2,6 m.

De asemenea, Herzlake este centrul de producere automată a unor componente precum uși spate, pereți spate, pereți laterali și stâlpi centrali și pentru colțuri pentru toată gama Krone.

Locația se întinde pe circa 352.000 mp, iar în vara acestui an se va face o nouă extindere prin relocarea liniei de asamblare a cutiilor mobile într-o nouă hală, deja proiectată complet.

Dachser a investit in total 22,5 milioane de euro in locatia sa din Nuremberg. Aici au fost extinse spatiile de transbordare a marfurilor industriale si alimentare cu peste 5.200 de metri patrati si cladirea de birouri cu 1.200 metri patrati si a fost creat un spatiu suplimentar de parcare pentru camioane si angajati.
Lucrarile de constructie au fost finalizate la sfarsitul lui mai. „In ultimii zece ani, locatia noastra in Nuremberg s-a dezvoltat pozitiv in sectorul bunurilor industriale si produselor alimentare, iar spatiul de depozitare a ajuns la capacitate maxima”, a spus Bernhard Engel, directorul filialei europene Logistics de la centrul logistic din Nuremberg. Numarul portilor din aceasta locatie a crescut de la 188 la 251. Pe langa extinderea spatiului de manipulare, Dachser a creat 1.100 de metri patrati de spatiu suplimentar pentru activitati de logistica dedicate. De exemplu, centrul logistic functioneaza ca depozit central pentru un cunoscut client care activeaza in domeniul vinului si bauturilor spirtoase, pentru care Dachser ofera servicii suplimentare extinse, pe langa depozitare, ridicare de comenzi si transport. „De aici livram fiecarui destinatar din Germania – nu doar comerciantilor cu amanuntul, hotelurilor si companiilor de catering, dar si la baruri, cluburi, companii de transport maritim si evenimente", spune Michael Scheid, director de filiala la Dachser Food Logistics din Nuremberg.
Zona de asteptare a camioanelor a fost, de asemenea, extinsa, si a fost creat un loc de parcare pentru companiile de transport, astfel incat acum sunt disponibile locuri de parcare pentru 130 de camioane. A fost creat un nou garaj cu 135 de locuri de parcare suplimentare pentru angajati si oaspeti.
Dachser este prezent in locatia din Nuremberg-Feucht-Wendelstein de la inceputul lui 2009. Centrul logistic ofera conexiuni foarte bune catre autostrazile A3, A6, A9 si A73 si garanteaza astfel distante scurte clientilor, precum si o livrare lina si rapida a marfurilor pentru regiunea metropolitana din Nuremberg.