Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dezvoltatorul imobiliar român, Iulius a inaugurat, marți pe 25 aprilie, Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România, cu o suprafață totală închiriabilă de 60.000 mp, din care 54.000 mp sunt spații de birouri, iar 6.000 mp spații de retail.

Ansamblul a fost finalizat în trei ani și livrat în urma unei investiții de peste 120 de milioane de euro.

Cel mai mare chiriaș din Palas Campus este gigantul de comerț electronic Amazon, care are peste 2.000 de angajați în oraș. Centrul de dezvoltare al Amazon din Iași este cel mai mare din Europa Centrală și de Est. Printre cele 13 companii multinaționale care au luat spații în cadrul proiectului se află și Microsoft și Visma Software România, având în total aproximativ 5.000 de angajați.

„Este un proiect atractiv, unic din mai multe puncte de vedere cu o misiune orientată spre dezvoltarea și susținerea orașului, cu un accent puternic pe sustenabilitate și cu premiere naționale în această direcție. Un proiect care a adus la Iași primele sedii regionale ale unor companii puternice și a sprijinit dezvoltarea celor deja prezente în hub-ul regional de business care a crescut în ultimul deceniu în Palas Iași.”,

a declarat Iulian Dascălu, președintele Iulius.

Dezvoltarea proiectului a fost finanțată de către IFC – un credit verde de 72 de milioane de euro, și Alpha Bank. Palas Campus a fost primul proiect din România care a obținut un împrumut verde de la IFC, membră a Băncii Mondiale, iar dezvoltatorul lucrează acum cu aceeași instituție financiară pentru a crea o strategie net zero pentru portofoliul său. De asemenea, clădirea este prima din România care a fost supusă unui dublu proces de certificare verde sub standardele EDGE și LEED.

Ca parte a noii sale dezvoltări, Iulius a alocat finanțări de 4,5 milioane de euro în lucrări de extindere a infrastructurii din zonă și a investit alte 33 de milioane de euro într-o parcare subterană.

Clădirea de birouri este situată în apropierea ansamblului cu destinație mixtă Palas Iași. Investițiile combinate ale Iulius în Iași, care cuprind componente de retail și birouri, depășesc 500 de milioane de euro. În perioada următoare, Iulius plănuiește să investească aceeași sumă într-un proiect de regenerare urbană cu un proiect rezidențial în Cluj-Napoca pentru care are în lucru procedura de autorizare.

Bosch colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta o platformă software de conectare fără probleme a vehiculelor la cloud. Obiectivul acestei colaborări este de a simplifica și accelera dezvoltarea și implementarea soluțiilor de software auto pe toată durata de viață a unui vehicul, în conformitate cu standardele de calitate din domeniul auto. Noua platformă, care se va baza pe Microsoft Azure și va încorpora module software Bosch, va permite dezvoltarea software-ului și descărcarea acestuia pe unitățile de control și computerele vehiculului. În continuare, colaborarea se va axa pe dezvoltarea de instrumente care sporesc eficiența în procesul de dezvoltare de software. Acest lucru va stimula inovația și va reduce costurile de dezvoltare de software pentru vehicule în cadrul organizației, dar și între acestea. Pentru șoferi, platforma va asigura accesul mai rapid la funcții și servicii digitale noi. Colaborarea dintre Bosch și Microsoft îmbină diversitatea expertizei în software, electronică și sisteme a principalului furnizor auto de la nivel global și cunoștințele Microsoft în inginerie software și cloud computing. Ambele companii intenționează să facă noua platformă software disponibilă pentru primele prototipuri de vehicule până la sfârșitul anului.

„Astăzi, Bosch actualizează în siguranță software-ul pentru autovehicule prin cloud. Cu platforma cuprinzătoare pentru autovehiculele definite de software, dorim să susținem în continuare producătorii auto să dezvolte noi funcții și să le implementeze mai repede”, spune dr. Markus Heyn, membru în Consiliul de administrație al Robert Bosch GmbH.

„Colaborarea noastră cu Bosch reunește expertiza unuia dintre cei mai importanți furnizori auto din lume cu puterea cloud-ului Microsoft, IA și GitHub”, declară Scott Guthrie, vicepreședinte executiv, Cloud + IA, Microsoft. „Pe măsură ce software-ul devine rapid un element cheie de diferențiere în industria auto, ambiția noastră este să ajutăm companiile să accelereze furnizarea de servicii de mobilitate unice pentru autoturisme și flote de vehicule comerciale la scară largă.”

Software-ul va juca un rol din ce în ce mai mare pentru generațiile viitoare de vehicule. Noile tendințe precum electromobilitatea, conducerea automatizată și serviciile moderne de mobilitate nu ar fi posibile fără acestea. Acest lucru va necesita actualizări mai frecvente și îmbunătățiri în viitor. Cu toate acestea, cerințele stricte privind siguranța pe parcursul întregii durate de viață a vehiculului fac ca actualizările de software wireless și serviciile digitale pentru mașini să fie foarte complexe. Gama largă de serii și modele face ca lucrurile să fie și mai provocatoare. Colaborarea va beneficia de înțelegerea profundă pe care o are Bosch în materie de arhitectură electrică și electronică, unități de control și calculatoare pentru autovehicule, care este necesară pentru actualizările wireless ale vehiculelor. În plus, compania va contribui cu expertiza sa, precum și produsele pe bază de software și instrumentele de dezvoltare pentru industria auto. Acestea includ software-ul de bază și middleware-ul pentru calculatoarele și unitățile de control ale vehiculelor, precum și module software pe bază de cloud, pentru a pune la dispoziție actualizările wireless pentru întreaga flotă de vehicule. „Deținerea unei platforme software cuprinzătoare care să asigure integrarea între vehicule și cloud va reduce complexitatea dezvoltării de software și a integrării sistemelor vehiculelor. Astfel, vom crea condițiile pentru ca actualizările wireless să poată fi efectuate la fel de ușor și confortabil în cadrul vehiculelor, la fel ca în cazul smartphone-urilor”, spune Heyn. Platforma pre-integrată va reduce foarte mult complexitatea actualizărilor wireless, ceea ce va ajuta la asigurarea actualizării permanente a softului unui vehicul, datorită faptului că arhitectura software a vehiculelor și cloud-ul se vor potrivi acum perfect.