Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După câteva amânări cauzate de pandemia Covid-19, Transpotec Logitec, cel mai important târg comercial din Italia dedicat transportului rutier și logisticii, revine joi, 12 mai. Aceasta are loc până duminică, 15 mai, în 3 pavilioane ale Fiera Milano-Rho, cu spații expoziționale interioare și exterioare. Inaugurarea a avut loc joi, 12 mai, la ora 10:30, cu o conferință privind durabilitatea și siguranța transportului rutier italian. Sunt prezente peste 350 de companii, inclusiv producători de vehicule comerciale (Daf Veicoli Industriali, Ford Trucks, Iveco, Mercedes-Benz Trucks Italia, Scania, Volvo Trucks), furnizori de echipamente și de servicii.

Pe lângă standurile din pavilioanele 18, 22 și 24 ale Târgului de la Milano, vor avea loc teste de vehicule comerciale într-o zonă în aer liber. De asemenea, pe parcursul celor 4 zile vor avea loc evenimente de formare profesională.

Un sofer de origine bulgara, in varsta de 45 de ani, cu domiciliul in Carife (provincia Avellino), este primul sofer care a fost izolat in casa pentru suspiciune de infectare cu coronavirus, potrivit Uomini e Trasporti. Soferul, oprit de politia rutiera la o cabina de taxare de-a lungul autostrazii Napoli-Canosa, a raportat cu sinceritate ca a descarcat langa Lodi, intr-una din municipalitatile supuse in prezent izolarii, ca masura de protectie pentru a evita raspandirea infectiei cu coronavirus. Agentii au decis sa contacteze autoritatile locale, iar acestea au ordonat izolarea la domiciliu a soferului, a sotiei sale si a celor doi copii. Intrebat despre masura, barbatul a spus ca nu are nimic impotriva ei si s-a dovedit absolut colaborativ.
Mai departe, intrebarea se pune: cati soferi sunt in aceeasi situatie? Cati soferi au descarcat in aceeasi zona, in ultimele 10-14 zile, cat e perioada de incubatie a virusului, mai ales ca Lodi, ca si Piacenza, sunt zone logistice aflate in centrul conexiunilor de autostrada, dar si in apropiere de centrele care deservesc orasul Milano? Probabil zeci, poate sute de soferi. „Daca se va lua acelasi tip de masura, cati soferi vor trebui sa stea acasa?“, se intreaba publicatia italiana.