Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Milano va interzice circulația camioanelor cu o greutate de peste 12 tone fără senzori și fără oglinzi retrovizoare pentru unghiul mort

Începând cu 1 octombrie, Milano va implementa o interdicție privind circulația camioanelor fără senzori și oglinzi retrovizoare pentru unghiul mort în Zona B a orașului.

Această măsură a fost adoptată ca răspuns la solicitările cetățenilor și ca urmare a unui număr semnificativ de accidente fatale în care bicicliști și motocicliști au fost implicați. Scopul principal al acestei interdicții este creșterea siguranței și reducerea riscului de accidente în Milano.

Interdicția a fost votată de Consiliul Local din Milano și se vor aplica vehiculelor cu o greutate de peste 12 tone care nu au deja un sistem de siguranță pentru unghiul mort, adică un sistem care detectează prezența pietonilor, cicliștilor sau motocicliștilor în punctele oarbe (zonele în care un șofer nu le poate vedea în oglinzi).

Camioanele fără aceste dispozitive vor putea circula doar în intervalul orar 7:30-21:30 în zilele de lucru. Existând o excepție pentru companiile care pot demonstra că au făcut o comandă pentru astfel de dispozitive, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024.

Totuși, este important de menționat că aceste vehicule M3 și N3 vor putea circula în continuare dacă sunt echipate cu senzori pentru unghiul mort (fiind necesară și o etichetă amplasată pe partea din spate a vehiculului, care semnalizează pericolul).

A doua parte a interdicțiilor va fi introdusă în octombrie 2024 și se va aplica vehiculelor din categoria M2 (microbuze destinate transportului de persoane, cu mai mult de opt locuri, în plus față de scaunul șoferului, și o masă care nu depășește 5 tone) și vehiculelor din categoria N2 (vehicule de transport de mărfuri, cu o masă maximă între 3,5 tone și 12 tone). Aceste vehicule nu vor mai avea voie să intre în zonă fără senzor pentru unghiul mort.

O altă schimbare aprobată în proiect se referă la costul de acces în Zona C, care este zona cu trafic limitat din centrul istoric al orașului Milano.

Începând cu 30 octombrie 2023, intrarea în Zona C va costa 7,5 euro pentru o perioadă de 5 ore, iar pentru rezidenți, începând cu a 41-a intrare, costul va fi de 3 euro.

În ceea ce privește parcarea, se va permite un timp maxim de două ore în Cercul Zidurilor. Parcarea va rămâne cu plată, dar între orele 8 și 19, se va permite parcarea timp de maxim două ore consecutive. Această măsură are scopul de a descuraja staționarea prelungită a mașinilor și de a încuraja rotația locurilor de parcare.

Articole similare

Ad