Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Leclanché SA, una dintre cele mai importante companii de stocare a energiei din lume, a dezvoltat o nouă generație de module de baterii litiu-ion pentru aplicații de transport electric cu consum intensiv de energie, precum cel maritim, feroviar și rutier și a inaugurat simultan o nouă linie de fabricare pentru producția de baterii în volume mari în Europa.

Noile module, numite M3, reprezintă următoarea generație în producția de module Leclanché cu o densitate de energie și putere crescută în comparație cu generația de module anterioară a companiei. Acestea au o durată de viață foarte ridicată de până la 20.000 cicluri (LTO) sau până la 8.000 cicluri (G / NMC) – permițând reduceri semnificative ale costului total de proprietate și făcându-le ideale pentru aplicații comerciale. Modulele sunt proiectate pentru o gamă largă de ieșiri de curent și tensiune, mergând până la 800A curent continuu și pentru tensiuni ale bateriei de până la 1.200V cu un management al bateriei sigur din punct de vedere funcțional. Modulul și linia de producție au fost concepute pentru a accepta un nivel ridicat de flexibilitate în configurațiile produselor, menținând în același timp eficiența și trasabilitatea producției.

Modulele sunt proiectate pentru o gamă de vehicule de transport care necesită o durată de viață ridicată atât în ​​configurații de putere, cât și de energie și care se adresează vehiculelor comerciale, aplicațiilor feroviare și maritime. Versiunile G/NMC cu densitate mai mare sunt utilizate în majoritatea aplicațiilor de transport, în timp ce versiunea LTO este, de obicei, utilizată acolo unde este necesară încărcarea rapidă a oportunității, cum ar fi pentru anumite aplicații de autobuz și AGV (vehicule ghidate automate) și în sistemele hibride cu pile de combustie cu hidrogen utilizate în anumite camioane și trenuri. Leclanché și-a inaugurat linia de producție cu volum mare într-o nouă unitate aproape de sediul actual al companiei din Yverdon-Les-Bains.

Compania își va muta sediul corporativ în aceeași clădire în trimestrul IV al acestui an. Linia de producție extrem de automatizată de ultimă generație a fost rezultatul unui proces de inginerie simultan cu partenerul său, Comau Spa (Grupul Stellantis), un furnizor global de sisteme de automatizare industrială și robotizate, cu sediul în Torino, Italia. Linia include cele mai noi tehnologii în ceea ce privește calitatea și controlul proceselor, stabilind bazele tranziției către principiile industriei 4.0. Acesta va permite Leclanché să producă până la 6 ori capacitatea sa actuală, ajungând la o producție de peste 60.000 de module pe an, atunci când este în funcțiune completă. Linia este concepută pentru a-și extinde și mai mult capacitatea pe măsură ce afacerea crește. Aceasta poziționează compania printre primii producători importanți care produc atât celule, cât și module la scară din Europa.

„Suntem recunoscători în special clienților și partenerilor noștri de afaceri care au colaborat cu noi și ne-au împins să inovăm și să livrăm următoarea generație de tehnologie a bateriilor care va contribui la transformarea transportului și a eficienței energetice, determinând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat Anil Srivastava, CEO, Leclanché. 

Fiecare modul M3 este echipat cu o unitate de sistem de gestionare a bateriei slave sigură funcțional. Modulele M3 sunt proiectate pentru a fi pe deplin conforme cu standardele relevante de certificare a transportului pentru modulele bateriei (configurații selectate).