Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Programul „Permis pentru viitor”, derulat Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România, oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Deţinerea permisului de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și respectiv la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului „Permis pentru viitor” în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârstaîntre 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii,  ofertă de preț de la școala de șoferi şi document despre nivelul studiilor absolvite.

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

CNAIR a desemnat câștigătorii pentru  procedura de achiziții publice „Concesiune de servicii în scopul utilării/dotării, operării și întretinerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac – Sibiu (A1) și Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2)”.

Aceștia sunt:

Durata contractelor de concesiune este de 240 luni (20 ani).

Contractele se vor putea semna după expirarea termenului legal de 10 zile în care se pot depune contestații. „A fost pentru prima oară în istoria CNAIR când s-a organizat o procedură de concesionare a spațiilor de servicii ce deservesc drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea companiei“, se precizează în comunicat.