Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mubea (Muhr und Bender), producător german de componente auto, este interesat să preia o parte dintre uzinele care produc componente pentru avioanele Airbus, a anunţat marţi grupul aeronautic european.

Airbus a precizat că producătorul german de componente auto Muhr und Bender a depus o „ofertă convingătoare“ pentru fabricile subsidiarei Premium Aerotec de la Augsburg şi Varel (Germania) şi cea de la Braşov (România), informează DPA, citat de Agerpres. „Oferta include un plan detaliat pentru securitatea pe termen lung a locurilor de muncă şi permite crearea unei companii germane competitive“, a precizat Airbus.

Subsidiara Premium Aerotec din Germania produce componente pentru avioanele comerciale şi militare, în principal la Augsburg şi Varel, în apropiere de Bremen, şi înregistrează pierderi de mai mulţi ani. Vânzarea acestei subsidiare face parte din planul Airbus de a-şi restructura operaţiunile de producţie de avioane civile din Germania.

„În săptămânile următoare, reprezentanţii angajaţilor vor analiza oferta Mubea cu privire la facilităţile de producţie şi angajaţii vizaţi“, a informat Airbus într-un comunicat de presă. „Decizia finală cu privire la vânzare va fi luată împreună cu reprezentanţii angajaţilor“, a adăugat grupul european. Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Compania este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Foto: bizbrasov.ro