Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

One United Properties, principalul investitor și dezvoltator ecologic de proprietăți imobiliare rezidențiale, a semnat un acord de 57 de milioane de euro cu gigantul tehnologic german cotat la bursă Infineon Technologies, lider în proiectarea și producția de semiconductori, pentru construcția unei clădiri de birouri sustenabile de 20.000 mp în București.

Dezvoltatorul român va închiria această clădire pentru o perioadă de 15 ani, începând cu 2026. Valoarea reprezintă una dintre cele mai mari preînchirieri de birouri înregistrate vreodată pe piața locală de birouri.

Contractul prevede o suprafață închiriabilă brută de 20.595 mp (inclusiv terase) și parcare, pentru o viitoare clădire de birouri pe care One United Properties o va dezvolta pentru noul sediu al Infineon Technologies din România. Compania germană este prezentă în România cu un centru de cercetare și dezvoltare de 18 ani, cu sediul principal în București. Creșterea organică a companiei pe piața locală a condus la necesitatea unei dezvoltări de birouri premium care să integreze cele mai noi tehnologii din domeniu. În urma unui proces competitiv început în urmă cu trei ani, One United Properties a fost selectat ca partener pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri sustenabile și certificate.

Proiectul, situat în zona Barbu Văcărescu – Dimitrie Pompeiu, va include și 3.000 mp de laboratoare. Clădirea va fi certificată LEED Platinum și va integra tehnologii și materiale, precum sistemul geoexchange și caracteristici structurale speciale, precum și certificare LEED Platinum.

„Compania noastră a fost selectată, în urma unui proces competitiv minuțios, pentru a dezvolta o clădire de birouri nou-nouță pentru sediul din România al companiei Infineon Technologies, cel mai mare producător de semiconductori din Germania și una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel mondial. Acesta reprezintă un contract important pentru One United Properties, precum și unul dintre cele mai semnificative acorduri marcate vreodată pe piața locală de birouri. Având în vedere că industria semiconductorilor este una extrem de solicitată și, cel puțin, de viitor, suntem încântați să facem parte din acest proiect unic pentru piața românească, care reprezintă o confirmare a eforturilor noastre pe termen lung de a dezvolta produse de birouri sustenabile cu grad înalt de certificare, precum și a faptului că piața de birouri din București este în continuare una dintre cele mai atractive destinații de afaceri din UE.”,

a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

„Infineon a crescut constant în ultimii 18 ani pentru a deveni cea mai puternică companie de semiconductori din România, cu capacitatea de a duce cipurile semiconductoare de la idee la disponibilitatea pe piață. Prin semnarea acestui contract, Infineon își confirmă angajamentul față de București și România ca regiune importantă pentru cercetare și dezvoltare și pune bazele unei creșteri viitoare. Această clădire, concepută special pentru a fi un centru de cercetare și dezvoltare de înaltă tehnologie, va oferi inginerilor noștri un mediu de birouri foarte atractiv și o infrastructură de laborator de top pentru a ne îndeplini împreună promisiunea de a aborda cele două provocări definitorii ale timpului nostru, decarbonizarea și digitalizarea.”,

a declarat Guenter Krasser, vicepreședinte și director general Infineon în România.

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, a anunțat pe 6 octombrie că a finalizat achiziția unei noi clădiri de birouri Eliade Tower din București. Clădirea a fost cumpărată de la Eurobank S.A. pentru 9,5 milioane de euro.

Clădirea Eliade Tower are o suprafață de circa 10.000 mp repartizată pe 10 etaje și este situată pe un teren de 4.224 mp în apropierea complexului mixt One Floreasca City dezvoltat de One United Properties. În prezent, clădirea de birouri este închiriată în proporție de aproximativ 50%.

„Suntem interesați de oportunități de achiziție de proprietăți cheie pentru portofoliul nostru, iar recenta noastră majorare de capital ne permite să continuăm aceste planuri. Eliade Tower este poziționat strategic lângă One Floreasca City, în poate cel mai dorit loc din Bucureștiul de astăzi. Pe termen scurt Eliade Tower va funcționa ca o clădire de birouri în portofoliul de birouri companiei noastre, dar pe termen mediu și lung vom analiza utilizarea optimă a proprietății”,

a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

One Floreasca City a fost dezvoltat pe un teren de 2,9 ha, pe locul fostei fabrici Automatica – un loc abandonat de mulți ani. Complexul are o componentă de birouri – One Tower, trei turnuri rezidențiale – One Mircea Eliade și o zonă comercială – One Gallery (fosta fabrică Ford).

În prezent, portofoliul de birouri One United Properties include One Tower, One Cotroceni Park, One Victoriei Plaza, One Herăstrău Office, One North Gate și Eliade Tower, urmând să ajungă la o suprafață totală închiriabilă de peste 150.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2, până la sfârșitul acestui an.