Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria se înregistrează un timp de așteptare ridicat la ieșirea din România pentru autovehiculele de transport marfă, din cauza restricțiilor de circulație impuse de autoritățile ungare cu ocazia sărbătorilor Pascale Catolice.

La ridicarea restricțiilor, Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu Marmației au luat toate măsurile necesare pentru a asigura un control operativ și pentru a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

Astfel, s-a suplimentat personalul la efectuarea formalităților de frontieră și pe arterele de control deschise pentru autovehiculele de transport marfă, în funcție de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Controlul de frontieră la granița cu Ungaria se efectuează în comun cu autoritățile din țara vecină, iar suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu și în funcție de personalul alocat de Poliția Ungară. Autoritățile române au luat legătura cu autoritățile maghiare pentru a dispune măsuri comune de fluidizare a traficului.

Poliția de Frontieră recomandă șoferilor de autocamioane să tranziteze toate punctele de frontieră deschise pentru mărfuri de la granița cu Ungaria pentru a preveni suprasolicitarea unor puncte într-un timp foarte scurt. Acestea includ raza județului Satu Mare (PTF Petea), raza județului Bihor (PTF Salonta – tonaj maxim 7,5 tone și PTF Borş, PTF Borş II), pe raza județului Arad (PTF Nădlac, PTF Nădlac II; PTF Turnu – tonaj maxim 7,5 tone; PTF Vărşand), pe raza județului Timiș (PTF Cenad – tonaj maxim 7,5 tone).

Totodată, traficul pentru autoturisme și mijloacele de transport persoane se desfășoară în condiții normale, fără a se înregistra timpi de așteptare. Poliția de Frontieră recomandă consultarea aplicației Trafic on-line disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Susanna Tusa a fost numită Director General și Vicepreședinte al companiei Nokian Tyres Romania Operations, conducând proiectul fabricii din Oradea. Aceasta este o mișcare importantă pentru Nokian Tyres, având în vedere că au pus piatra de temelie pentru prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume în această primăvară la Oradea.

Potrivit companiei, fabrica va produce primele anvelope în a doua jumătate a anului 2024, iar producția de anvelope comerciale la începutul anului 2025. Fabrica va avea aproximativ 550 de angajați.

Susanna Tusa are o experiență profesională vastă în cadrul Nokian Tyres, ocupând diverse funcții, inclusiv cea de consilier general al grupului între 2008 și 2020. Din 2022, a fost responsabilă de contractele de fabricare a anvelopelor pentru autoturisme, inclusiv de selectarea partenerilor și de gestionarea negocierilor. Totodată, Susanna Tusa va fi responsabilă de operațiunile din România și va conduce proiectul de construcție a fabricii din Oradea.

Fabrica din România va avea o capacitate anuală de 6 milioane de anvelope, concentrându-se pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri cu jante mai mari, destinate în principal pieței din Europa Centrală. De asemenea, va include o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuirea anvelopelor, cu o suprafață totală de aproximativ 100.000 de metri pătrați. Investiția totală estimată a fabricii greenfield este de aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce o face una dintre cele mai valoroase investiții, din ultimii ani, din România.

Nokian Tyres a început recrutările în Oradea și în zona județului Bihor. Pe parcursul acestui an, recrutările se vor concentra pe angajații de tip white collar, iar în prima jumătate a anului 2024 pentru personalul din producție. Efectivul total al fabricii din România se estimează la aproximativ 550 de persoane.