Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pe 1 iulie, compania Nokian Tyres a produs prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea. Acest moment important pentru evoluția proiectului a fost atins la data anticipată, iar lucrările înaintează conform planificării și bugetului alocat. Producția la scară comercială va începe în prima parte a anului 2025. Construcția fabricii a început în mai 2023.

De anul trecut, compania derulează și o campanie de recrutare pentru formarea echipei locale. În 2023 și 2024 au fost selectați atât candidați pentru zona de producție, cât și pentru roluri administrative și de conducere. Echipa de lansare, formată din 60 de specialiști, coordonează creșterea etapizată a capacității de producție și a beneficiat de un stagiu de formare la fabrica Nokian Tyres din Finlanda, pe parcursul primăverii. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

„Odată cu prima anvelopă realizată aici, am avut ocazia de a testa capacitatea de producție din noua fabrică și totul decurge conform planului. La rândul lor, membrii echipei au parcurs cu succes stagiul de practică din Finlanda și au acum toate informațiile necesare pentru a putea produce anvelope premium la fel ca în celelalte fabrici ale noastre: fără compromisuri. Datorită implicării fiecăruia dintre ei, putem să sărbătorim astăzi producția primei anvelope în fabrica Nokian Tyres din Oradea”,

spune Susanna Tusa, Director General și Vice Președinte al Nokian Tyres Romania Operations.

După ce va deveni operațională, fabrica Nokian Tyres va avea o capacitate anuală de producție de 6 milioane de anvelope, cu potențial de creștere în viitor, iar suprafața totală construită este de aproximativ 100.000 m2. Valoarea investiției se ridică la 650 de milioane de euro. Anvelopele produse în Oradea vor fi comercializate în principal în Europa centrală, grație localizării strategice, în proximitatea clienților din această regiune.

Prima anvelopă produsă în Oradea este Nokian Tyres Snowproof 2, un simbol al aniversării a 90 de ani de la invenția anvelopelor de iarnă

Prima anvelopă produsă în fabrica Nokian Tyres din Oradea este Snowproof 2, o anvelopă de iarnă fără crampoane special concepută pentru șoferii de autoturisme din Europa Centrală. Prin acest produs premium, compania marchează aniversarea a 90 de ani de la una dintre cele mai importante inovații ale sale – anvelopa de iarnă – precum și deceniile de tradiție în a face călătoriile mai sigure, în întreaga lume.

„Nokian Tyres a inventat anvelopa de iarnă în 1934. Nu puteam sărbători mai frumos aniversarea celor 90 de ani de la acest moment, decât fabricând unul dintre produsele noastre emblematice, în cea mai nouă fabrică a noastră. Scopul nostru este să facem lumea mai sigură reinventând continuu anvelopele și modul în care acestea sunt realizate. Așa am procedat de-a lungul anilor, anvelopă cu anvelopă și așa vom face și în fabrica din Oradea”,

adaugă Susanna Tusa.

Prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de CO2 După inaugurare, fabrica Nokian Tyres din Oradea va scrie istorie: este prima unitate de producție din industria anvelopelor cu zero emisii de CO2. Pe lângă statutul de reper în industrie, fabrica propune și o abordare holistică a sustenabilității, ce include utilizarea energiei electrice provenind exclusiv din surse curate și procese automatizate, cu înaltă eficiență energetică. În plus, fabrica va adopta și standarde foarte riguroase privind deșeurile ce ajung la groapa de gunoi, la fel ca celelalte unități Nokian Tyres din Finlanda și Statele Unite ale Americii.

Compania aeriană LOT Polish Airlines a inaugurat oficial o nouă rută aeriană directă între Oradea și Varșovia. Noua conexiune aduce multiple beneficii pentru regiune, facilitând călătoriile de afaceri și turistice către capitala Poloniei și alte destinații internaționale.

Ruta va contribui la dezvoltarea comerțului și atragerea de investiții, îmbunătățind mobilitatea locuitorilor din Oradea și din zonele învecinate, oferindu-le oportunități extinse de călătorie în Europa, Asia și America de Nord.

LOT va opera patru zboruri săptămânale între Oradea și Varșovia și retur, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Această frecvență regulată facilitează planificarea călătoriilor cu ușurință, inclusiv a conexiunilor din Varșovia către alte destinații. Spre exemplu, din Oradea se poate ajunge, cu escală în Varșovia, la Roma în patru ore și jumătate, la Berlin și München în cinci ore sau mai puțin, iar la Paris în șase ore.

Pasagerii sosiți cu zborul LO657 au fost întâmpinați festiv la Oradea, primirea lor fiind marcată de tradiționalul salut cu tunurile de apă. Cei care s-au îmbarcat pe zborul LO658 către Varșovia au primit dulciuri personalizate și șampanie, adăugând un plus de festivitate și amintiri plăcute experienței lor.

Evenimentul de inaugurare de pe Aeroportul Oradea a fost marcat de prezența Filarmonicii de Stat Oradea, care a interpretat compozițiile celebrului compozitor polonez Frédéric Chopin, subliniind legătura culturală dintre România și Polonia. Partenerii evenimentului au fost Piața9, Rewine, Rivo Restaurant, Oradea Heritage și OTL.

Aeroportul Oradea a fost extins cu un nou terminal în luna mai, în cadrul proiectului „Extinderea și eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea”. Terminalul a crescut la 12.500 de metri pătrați, iar capacitatea de deservire a fost dublată la 800 de pasageri pe oră. De asemenea, au fost introduse sisteme digitalizate pentru a ușura procesarea pasagerilor și a bagajelor. S-a implementat un sistem inteligent de management al clădirii, iar platforma de parcare a fost majorată la 320 de locuri de parcare.