Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pe 24 mai a avut loc inaugurarea oficială a centrului cargo logistic World MediaTrans, situat în CTPark Oradea Cargo Terminal. Astfel, World MediaTrans adaugă Oradea în lista hub-urilor prin care oferă servicii integrate de logistică, alături de Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și București.

Noul centrul logistic are o suprafață totală de 7.000 mp și o capacitate de depozitare de 14.000 de poziții de palet, fiind deservit, pentru început, de 45 de angajați. Investiția în dotări și utilare, inclusiv cu sisteme de depozitare modulare inovatoare specifice anumitor industrii, se ridică până în prezent la peste 500.000 de euro.

Noul centru se aliniază politicii companiei de implementare a standardelor ECG (Economy for Common Good), prin achiziția de vehicule electrice pentru manipularea și transportul mărfurilor.

Oradea a fost ales datorită localizării strategice la granița de vest a României și mai ales datorită implicării continue a administrației locale în susținerea mediului de afaceri, inclusiv prin dezvoltarea de parcuri industriale, care fac din oraș o piață importantă pentru logistică și transport, aspect confirmat recent și prin acordarea, de către Forbes România, a titlului BEST CITIES FOR BUSINESS. World MediaTrans este prezentă în Oradea de 25 de ani, iar deschiderea noului centru reprezintă următorul nivel în expansiunea sa, așa cum a declarat fondatorul companiei, Gabriel Lungu. Firma a avut în 2022 o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de euro din servicii integrate de transport, de la transport aerian, maritim, rutier, feroviar, curierat internațional expres, la servicii logistice, și este cotată în top 20 al celor mai dinamice firme românești din domeniu.

ELI Parks anunță construcția unui nou parc logistic în zona de vest a orașului (Calea Borșului), care va beneficia de acces direct la viitoarea șosea de centură a municipiului Oradea și de o legătură expres la autostrada A3.

Astfel, ELI Parks continuă cu succes strategia de dezvoltare la nivel național, după recenta demarare a lucrărilor de construcție la proiectele din Ploiești și București.

Noul proiect logistic include două clădiri, cu o suprafață totală de 30.000 mp. În prima fază a unității, au fost obținute autorizațiile de construire pentru 10.000 mp, urmând ca lucrările să înceapă cel târziu în această vară.

Dezvoltatorul va investi 22 de milioane de euro pentru noul parc logistic ce se adresează, atât chiriașilor din zona de producție, cât și celor din zona de logistică.

„Oradea a devenit în ultimii ani unul dintre principalele centre regionale cu potențial economic ridicat, datorită unei viziuni occidentale a autorităților. Atitudinea transparentă, pro-business a contribuit la atragerea unor investitori de calibru și ne-a determinat și pe noi să adăugăm Oradea pe harta dezvoltării ELI Parks. Ca parte din strategia ESG agreată la nivel de conducere și pe care ne propunem să o implementăm în toate proiectele viitoare, ELI Park Oradea va fi dotat cu panouri fotovoltaice, având o putere instalată de 3MW/h. Dotarea, în parteneriat cu Tesla Group, va aduce o economie scontată de 30% din consumul de energie pentru viitorii chiriași ai parcului. Totodată, inițiativa reprezintă un pas important pentru ELI Parks, marcând contribuția la conservarea mediului în care ne desfășurăm activitatea, și la dezvoltarea unui ecosistem de business sustenabil.”,

a declarat Andrei Jerca, Managing Director ELI Parks.