Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Măsuri pentru fluidizarea traficului după restricțiile de la frontiera cu Ungaria

  • Foto: Poliția de Frontieră

În punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria se înregistrează un timp de așteptare ridicat la ieșirea din România pentru autovehiculele de transport marfă, din cauza restricțiilor de circulație impuse de autoritățile ungare cu ocazia sărbătorilor Pascale Catolice.

La ridicarea restricțiilor, Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu Marmației au luat toate măsurile necesare pentru a asigura un control operativ și pentru a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

Astfel, s-a suplimentat personalul la efectuarea formalităților de frontieră și pe arterele de control deschise pentru autovehiculele de transport marfă, în funcție de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Controlul de frontieră la granița cu Ungaria se efectuează în comun cu autoritățile din țara vecină, iar suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu și în funcție de personalul alocat de Poliția Ungară. Autoritățile române au luat legătura cu autoritățile maghiare pentru a dispune măsuri comune de fluidizare a traficului.

Poliția de Frontieră recomandă șoferilor de autocamioane să tranziteze toate punctele de frontieră deschise pentru mărfuri de la granița cu Ungaria pentru a preveni suprasolicitarea unor puncte într-un timp foarte scurt. Acestea includ raza județului Satu Mare (PTF Petea), raza județului Bihor (PTF Salonta – tonaj maxim 7,5 tone și PTF Borş, PTF Borş II), pe raza județului Arad (PTF Nădlac, PTF Nădlac II; PTF Turnu – tonaj maxim 7,5 tone; PTF Vărşand), pe raza județului Timiș (PTF Cenad – tonaj maxim 7,5 tone).

Totodată, traficul pentru autoturisme și mijloacele de transport persoane se desfășoară în condiții normale, fără a se înregistra timpi de așteptare. Poliția de Frontieră recomandă consultarea aplicației Trafic on-line disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Articole similare

Ad