Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FrieslandCampina România, parte a companiei olandeze Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume, a anunțat recent consolidarea operațiunilor din România prin semnarea unui parteneriat cu Global Vision și Globalworth pentru un nou centru logistic în primul parc industrial de clasă A din Cristești, lângă Târgu Mureș – Mureș City Logistics.

Astfel, compania multinațională devine primul asociat într-un proiect dezvoltat de compania românească Global Vision în parteneriat cu compania imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, Globalworth.

De asemenea, compania va beneficia de un sfert din clădirea nou construită, unde își va putea dezvolta activitatea începând cu primul trimestru al acestui an. Conform unui comunicat, suprafața totală este de 18.000 mp, iar spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare de tip single roof. Noul proiect de tip city logistics va oferi o conectivitate foarte bună din punct de vedere logistic, datorită faptului că este poziționată strategic în apropierea orașului Târgu Mureș. Totodată, proximitatea față de oraș și față de unitatea sa de producție din Târgu Mureș au fost printre factorii cheie a companiei care i-au determinat să își consolideze activitățile în cadrul Mureș City Logistics la Cristești.

Cu toate acestea, Târgu Mureș devine unul dintre punctele cheie de pe harta planurilor de extindere a proiectelor logistice și industriale. Mureș City Logistics fiind unul din primele proiecte dintr-o serie de parcuri city logistics care urmează să fie dezvoltate în apropierea orașelor principale și secundare.

Proiectul de investiţii Mureș City Logistics are o valoare de peste 12 milioane de euro, oferă o bună conectivitate cu vestul, centrul țării, precum și cu Capitala, datorită accesului facil la autostrada A3, dar și la rețeaua de drumuri existentă. În plus, proximitatea față de oraș asigură accesul la resursa umană și la mijloacele de transport în comun.

„Acest parteneriat este în concordanță cu creșterea sustenabilă a companiei și suntem optimiști că acest nou pas în dezvoltarea zonei de logistică va contribui la creșterea competitivității operaționale a FrieslandCampina România. În noul centru logistic – un spațiu modern și avansat din punct de vedere tehnologic, cu temperatură controlată – suntem încrezători că toate activitățile noastre zilnice se vor desfășura în conformitate cu standardele și valorile noastre, iar rutele operaționale vor fi integrate perfect în lanțul logistic. Dorim să mulțumim primarului comunei Cristești, doamna Edit Kovács, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect și ne bucurăm că acesta va contribui la bunăstarea locuitorilor comunei Cristești.”

a mărturisit Ferenc Szecskó, CEO FrieslandCampina Romania.

„Proiectele pe care le dezvoltăm, îndeosebi cele customizate, în locații alese de noi, sau de către clienții noștri sunt atent calibrate cu funcțiunile de care aceștia au nevoie, iar valorile comune pe care le împărtășim cu FrieslandCampina – orientarea către sustenabilitate, dar și către dezvoltarea comunităților locale – constituie puncte de plecare esențiale unei astfel de colaborări pe termen lung.”,

a declarat Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

„Bun venit, Friesland Campina, în comunitatea Globalworth Industrial! Ne bucurăm să avem un prim chiriaș în Mureș City Logistics, un proiect last mile în care ne-am propus încă de la început să dezvoltăm unități cu temperatură controlată, o piață cu perspective foarte bune”,

a adăugat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

ELI Parks anunță construcția unui nou parc logistic în zona de vest a orașului (Calea Borșului), care va beneficia de acces direct la viitoarea șosea de centură a municipiului Oradea și de o legătură expres la autostrada A3.

Astfel, ELI Parks continuă cu succes strategia de dezvoltare la nivel național, după recenta demarare a lucrărilor de construcție la proiectele din Ploiești și București.

Noul proiect logistic include două clădiri, cu o suprafață totală de 30.000 mp. În prima fază a unității, au fost obținute autorizațiile de construire pentru 10.000 mp, urmând ca lucrările să înceapă cel târziu în această vară.

Dezvoltatorul va investi 22 de milioane de euro pentru noul parc logistic ce se adresează, atât chiriașilor din zona de producție, cât și celor din zona de logistică.

„Oradea a devenit în ultimii ani unul dintre principalele centre regionale cu potențial economic ridicat, datorită unei viziuni occidentale a autorităților. Atitudinea transparentă, pro-business a contribuit la atragerea unor investitori de calibru și ne-a determinat și pe noi să adăugăm Oradea pe harta dezvoltării ELI Parks. Ca parte din strategia ESG agreată la nivel de conducere și pe care ne propunem să o implementăm în toate proiectele viitoare, ELI Park Oradea va fi dotat cu panouri fotovoltaice, având o putere instalată de 3MW/h. Dotarea, în parteneriat cu Tesla Group, va aduce o economie scontată de 30% din consumul de energie pentru viitorii chiriași ai parcului. Totodată, inițiativa reprezintă un pas important pentru ELI Parks, marcând contribuția la conservarea mediului în care ne desfășurăm activitatea, și la dezvoltarea unui ecosistem de business sustenabil.”,

a declarat Andrei Jerca, Managing Director ELI Parks.