Compania tehnologică, Continental a adăugat noi grupuri de produse în portofoliul său, inclusiv piese de schimb pentru șasiu și direcție, precum și senzori de cameră și radar și pompe de combustibil de înaltă presiune. Gama de produse a fost completată cu servicii pentru reparații de înaltă calitate, precum un nou serviciu digital care sprijină atelierele în timpul reparațiilor prin video chat „Remote Support”.
„Flota de vehicule de pe drumurile noastre se schimbă rapid. Din ce în ce mai multe vehicule cu sisteme de asistență pentru șofer, precum și vehicule electrice ajung la ateliere independente, unde clienții se așteaptă pe bună dreptate la reparații de înaltă calitate.”, a precizat Enno Straten, șeful departamentului Automotive Aftermarket din cadrul Continental. „În viitor, doar cei care sunt pregătiți și au piesele de schimb și calificările potrivite vor putea face profit. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori din lume, cu peste 150 de ani de experiență, îi sprijinim în acest demers. Răspundem cerințelor tehnice tot mai ridicate prin extinderea portofoliului nostru în ceea ce privește calitatea echipamentelor originale și ofertele de servicii pentru ateliere.”
Noile grupuri de produse, inclusiv camerele și senzori radar pentru sistemele de asistență pentru șofer, au fost instalate mai mult în vehiculele mai mici, dar și în cele medii. Astfel, Continental a pregătit resursele pentru piața în creștere și va adăuga treptat, începând cu jumătatea lui 2025, noi componente în cadrul programului său de piese de schimb.
Primele produse care vor fi introduse vor fi modulele de camere multifuncționale, radarele Long-Range, Adaptive Cruise Control (ACC) și tehnologia Blind Spot pentru modelele de producție de mare volum de la Mercedes, BMW, Nissan, Volkswagen și Audi. Având o experiență de peste 20 de ani, Continental este una dintre companiile lider în domeniul echipamentelor originale, care a furnizat peste 200 de milioane de senzori și unități de control.
Echipe de specialiști din Iași, Sibiu și Timișoara contribuie la proiecte prin care tehnologia radar, camerele, Adaptive Cruise Control (ACC), Blind Spot sau alte tehnologii sunt dezvoltate pentru clienți.
Continental își extinde gama de piese și componente mecanice, iar în viitor, atelierele vor putea comanda piese de schimb pentru rulmenții roților și alte componente de șasiu. Decizia de a extinde gama de produse s-a bazat pe o analiză cuprinzătoare a experților companiei din piața de înlocuire din sectorul grupului ContiTech.
Lansarea pe piață va fi eșalonată începând cu acest an pentru cele trei grupuri de produse, urmând a fi finalizată până la jumătatea lui 2025. În prezent, Continental oferă o acoperire largă a flotei europene de vehicule cu gama inițială, care va fi extinsă constant.
„Oferim acum tehnicienilor din mecatronică auto și mai multe piese de schimb pe care clienții atelierelor le pot recunoaște imediat ca fiind premium datorită mărcii Continental – și știu că primesc produse 100% fiabile și durabile – și, de asemenea, o instalare profesională”,
menționează Rolf Sudmann, șeful departamentului Aftermarket din cadrul Industrial Solutions EMEA din sectorul de activitate ContiTech și responsabil pentru extinderea gamei de produse.
Continental și-a extins acoperirea pieței în grupele de produse existente și urmează să deschidă noi baze cu discurile și plăcuțele de frână ale noii linii de produse ATE New Original. Acestea îndeplinesc cerințele și standardele mai înalte pe care le implică tranziția către electromobilitate și reglementări de mediu mai stricte. Gama de produse este perfect adaptată numărului tot mai mare de vehicule electrice – și va sprijini conformitatea cu cerințele de reglementare, cum ar fi viitorul regulament Euro 7. Printre altele, acest regulament prevede limitarea emisiilor de particule de la sistemele de frânare. ATE va lansa perechi de frâne cu frecare constând din discuri și plăcuțe de frânare pentru modelele VW ID.3 și ID.4, TESLA Model S, Cupra Born și Polestar 2 în primăvara lui 2025. ATE New Original completează linia ATE Original în care Continental și-a oferit până acum întregul portofoliu european de componente de frână.
Mai mult, Continental își extinde portofoliul, în managementul motoarelor și aprovizionării cu combustibil, cu unități de pompă de combustibil, precum și supape de control al eșapamentului, senzori de debit de aer de masă și senzori pentru managementul motorului. Totodată, va include circa 700 de piese până în 2025, mărind acoperirea cu o medie de 50%. Pompele de combustibil de înaltă presiune vor fi introduse, pentru prima dată, pe piață anul viitor.
Compania oferă pompe de apă fără unități de control – o opțiune practică și de economisire a costurilor atunci când unitatea de control a vechii pompe de apă este încă complet intactă. Gama de kituri de transmisie prin curea, în care toate piesele necesare pentru instalare sunt livrate într-un pachet împreună cu cureaua, este în continuă extindere – cel mai recent cu un nou set de curea de distribuție dezvoltat special pentru cerințele tehnologiei curele în ulei ale motorului EcoBlue 2.0 de la Ford. În domeniul pieselor de schimb durabile, Continental își asumă un rol de pionierat prin comercializarea curelei multi trapezoidale CONTI NXT care conține o proporție ridicată de materiale regenerabile și reciclate.
Compania tehnologică, Continental colaborează activ cu mai multe instituții de învățământ superior din toate regiunile țării și sprijină dezvoltarea acestora prin diverse proiecte de cercetare și inovare. Compania a prioritizat susținerea și contribuția unei curricule adaptate nevoilor industriei și a derulat o paletă largă de programe pentru studenți. De asemenea, a dotat laboratoare și a sponsorizat evenimente studențești, cum ar fi cele de tip hackaton și conferințe.
„Să fim alături de partenerii noștri din mediul universitar înseamnă să fim parte din comunitate și să ajutăm la dezvoltarea acesteia. Prin programe care îi determină pe studenți să deprindă abilități și competențe avansate în ceea ce privește mobilitatea viitorului, modelăm forța de muncă de mâine și creăm impact în societate. Aproximativ 200 de specialiști din sediile Continental România își dedică timp pentru a susține cursuri sau seminarii la facultăți – din acest an și în sistem dual, de a facilita activități de practică și mentorat în incinta companiei, cât și de a conlucra cu universitățile în proiecte ample de cercetare, inovare sau europene.”,
a precizat Christian von Albrichsfeld, General Manager Continental Automotive Romania.
Continental Automotive, Continental Anvelope și ContiTech din Timișoara își continuă parteneriatul strategic de aproape 25 de ani cu principalele universități din Timișoara, Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest.
În anul universitar 2023-2024, peste 1.000 de studenți au participat la programul de internship plătit de către sediile Continental din Timișoara, în timp ce peste 60 de specialiști s-au implicat la adaptarea curriculei și la predarea cursurilor și laboratoarelor. Pe lângă proiectele, conferințele, concursurile studențești și competițiile de tip hackathon, sponsorizate de Continental, compania a continuat colaborările pentru proiecte europene și de cercetare, precum IPCEI.
În toamna acestui an, Continental s-a implicat activ în programul pilot de învățământ dual superior din țară, lansat la specializarea Robotică din cadrul Facultății de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara (UPT), cu 31 de studenți admiși. Programul beneficiază de parteneriatul sediilor Automotive și Anvelope, alături de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, ceea ce promovează o colaborare strânsă între mediul academic și industrie. Mai mult, Continental colaborează de peste 14 ani cu Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara, pentru clasele de învățământ profesional dual, care face parte și el din membrii ai acestui consorțiu.
Proiectul inovator a primit finanțare de peste 20 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în urma semnării unui contract de finanțare pentru construcția și dotarea unui centru de educație duală în Timișoara,
Relația dintre Continental Sibiu și mai multe universități a fost marcată de ani de proiecte comune care au contribuit la dezvoltarea durabilă a ambelor părți. Aceste parteneriate strategice, consolidate și extinse în orașele importante din țară, includ colaborări cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, precum și cu universități din Alba Iulia, Târgu Mureș și Cluj-Napoca.
Peste 300 de studenți au lucrat la Continental Sibiu în anul universitar 2023 – 2024, în cadrul unui program de internship plătit, cu program flexibil. De asemenea, o parte puternică a acestui parteneriat sunt și sponsorizările, renovările sălilor de curs, investițiile în echipamente și kit-uri, programele de burse universitare, proiectele de cercetare.
Cea mai importantă reușită din acest an în învățământul universitar este aderarea Continental Sibiu ca partener principal al consorțiului educațional PRODUAL, inițiat de Universitatea „Lucian Blaga”. Consorțiul își propune să asigure formarea profesională în sistem dual pentru toate categoriile de studii, de la școala profesională până la doctorat. Campusul care urmează să fie construit are o capacitate de 250 de studenți, iar investiția se ridică la peste 25 de milioane de euro, finanțată prin Fonduri de Stat PNRR.
Continental Iași a continuat să dezvolte disciplina „Ingineria software specifică automobilelor” (ISSA), în parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Informatică din Iași. Peste 200 de studenți au ales să învețe această disciplină, care oferă o introducere în conducerea automată, sisteme avansate de asistență pentru șofer și concepte de siguranță și securitate. De asemenea, sunt prezentate produse din domenii precum telematică și infotainment, unități pentru controlul ușilor / luminilor / trapelor etc. 11 specialiști de la Continental Iași au susținut laboratoare pentru studenți, pregătindu-i pentru o carieră în industria automotive.
Studenții beneficiază de o bază teoretică și au ocazia să învețe direct de la specialiști despre activitățile specifice unui anumit rol, competențele necesare și detaliile despre produsele din industria automotive. În plus, facultățile de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Automatică oferă programe de masterat dedicate tehnologiilor din industria automotive.
La mijlocul acestui an, 77 de studenți au participat la programul de practică de vară și peste 300 la internshipuri la Continental Iași, unde peste 60 de angajați au oferit mentorat. Studenții au avut ocazia să experimenteze procesul de recrutare, să lucreze în echipă la proiecte practice timp de două luni și să primească evaluări finale, unii fiind angajați ulterior de Continental. Totodată, Continental Iași a sponsorizat și competiții studențești, precum concursul de Microcontrolere și Aplicații „Mihail Konteschweller”, Computers Contest for Students HARD & SOFT Suceava, Formula Student, competiții de tip hackaton și sesiuni de comunicări științifice studențești etc.
02.10.2020
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit