Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Creșterea rapidă a traficului rutier a forțat Ucraina să extindă punctul de trecere cheie de la granița polono-ucraineană de la Korczowa.

În cadrul reuniunii miniștrilor de infrastructură din Polonia și Ucraina, care a avut loc pe 10 mai 2022 la Medyka, șefii de ministere au ridicat problema creșterii capacității și îmbunătățirii funcționării punctelor de trecere a frontierei rutiere.

Deja în timpul conversației anterioare (înainte de izbucnirea războiului) a miniștrilor adjuncți Rafal Weber și Mustafa Naiiem, partea ucraineană a declarat, printre altele, separarea traficului de camioane de cel de pasageri la punctul de trecere a frontierei rutiere Korczowa – Krakowiec. S-a convenit ca, în termen de o săptămână, partea ucraineană să prezinte un program de posibile măsuri care să fie luate în condițiile actuale.

„În timp ce modelăm lanțurile de aprovizionare cu ajutorul transportului și tranzitului prin Polonia, nu putem uita de necesitatea de a lua măsuri suplimentare pentru a face traficul de frontieră mai eficient și mai fluent” a reamintit ministrul adjunct Rafał Weber.

De ani de zile, transportatorii au cerut o creștere a capacității punctelor de trecere a frontierei, subliniind faptul că camioanele lor trebuie să aștepte uneori mai multe zile pentru a primi autorizația de trecere a frontierei.