Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
ELVIS (o alianta germana de firme mici si mijlocii de transport si logistica infiintata in 2006 de sase operatori, si care a ajuns sa numere peste 200, cu 17.000 de ansambluri de transport si 3.000.000 m2 de spatii de depozitare) a solicitat guvernului german sa suspende taxa de autostrada pe timpul crizei provocate de noul virus, asa cum precizeaza EuroTransportMedia. In acest scop. Asociatia Europeana a Transportatorilor Internationali de Marfuri (ELVIS) i-a trimis ministrului federal de transport, Andreas Scheuer, o scrisoare in care ii atrage atentia asupra riscului ca lantul de aprovizionare sa cedeze din cauza pierderilor financiare mari pe care le au firmele de transport din cauza pandemiei de coronavirus, dar si asupra faptului ca este nevoie ca operatorii sa-si continue activitatea pentru a deservi populatia si a nu-si trimite angajatii in somaj. (In Germania lucreaza in prezent in logistica peste trei milioane de persoane.)
In scrisoarea trimisa de ELVIS se mai precizeaza faptul ca masurile imediate care au fost deja lansate pentru sprijinirea mediului de afaceri nu vor ajunge la timp la firmele de logistica si deci, pentru a le mai ridica din poverile financiare, ar trebui sa se renunte retroactiv, de la 1 martie, la taxa de drum platita de camioanele care circula pe soselele principale din Germania. Altfel nu se stie cat timp vor rezista pe piata firmele de profil, mai ales cele mici si mijlocii.
Demersul ELVIS este in ton cu pozitia IRU, institutie care a calculat, la jumatatea lui martie, ca activitatea de transport rutier va scadea in 2020 cu pana la 20% fata de 2019 din cauza pandemiei de coronavirus, pana la o pierdere de 800 de miliarde de euro la nivel global.