Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 131 de milioane de lei (echivalentul a 26 de milioane de euro) în primele obligațiuni de sustenabilitate din România, emise de Raiffeisen Bank România (RBRO). Obligațiunile de sustenabilitate sunt obligațiuni cu alocare atât pentru activele ecologice, cât și pentru cele sociale.

Datorită cererii sănătoase din piaţă, Raiffeisen – o subsidiară a grupului austriac Raiffeisen Bank International – a strâns 500 de milioane de lei (echivalentul a 102 milioane de euro), într-un plasament privat încheiat pe 17 august, pentru a finanța proiecte durabile.

Obligațiunile de sustenabilitate senior non-preferred au o maturitate de cinci ani și se așteaptă să fie listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București.

Prin această investiție, BERD își propune să susțină reziliența RBRO, o bancă sistemică din România. Facilitând extinderea pieței pentru obligațiuni senior non-preferred și senior preferred, precum și pentru instrumentele denominate în moneda locală, BERD va facilita dezvoltarea pieței de capital într-un mediu regional afectat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și de presiunile inflaționiste.

În România, o temă cheie în agenda strategică a BERD este sprijinirea finanțării investițiilor cu beneficii sociale și de mediu clare. Această tranzacție va construi incluziunea prin facilitarea finanțării întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din regiunile subdezvoltate ale României.

BERD este un investitor instituțional important în România. Până în prezent, a investit aproape 10 miliarde de euro în 491 de proiecte din țară.