Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aniversarea a 90 de ani și noi achiziții, statistici privind peste 10.000 de angajați și 14 piețe, lupta împotriva schimbărilor climatice și acțiunile sociale sunt printre informaţiile incluse în noul Raport de sustenabilitate al Grupului Raben.

„2021 a fost anul celei de-a 90-a aniversări a Raben Group, dar, de asemenea, a fost un an care trebuie salutat ca o piatră de hotar în dezvoltarea eforturilor noastre de sustenabilitate în cadrul Grupului, plasându-ne printre liderii durabilității în transport și industria logistică. Cu atât de multe inițiative finalizate cu succes, am sentimentul că standardele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) au devenit acum o parte încorporată a ADN-ului companiei noastre”, a declarat spune Ewald Raben, CEO al Raben Group.

În ultimul an, deşi efectele pandemiei au fost încă foarte vizibile, au apărut şi evenimente pozitive, inclusiv extinderea ariei de acoperire a Grupului Raben, prin achiziția de operatori logistici în Grecia si Austria, dar şi consolidarea poziţiei ocupate pe pieţele existente (noi companii s-au alăturat grupului în Olanda și Germania).

În Raportul de Sustenabilitate 2021, Grupul Raben prezintă acțiuni pe termen lung în domeniile etică, managementul riscurilor, securitatea informațiilor, calitatea serviciilor, inovație, reducerea amprentei de carbon, transport eficient și managementul deșeurilor, proiecte de dezvoltare a angajaților, cultura siguranței, lanț de aprovizionare, responsabilitatea pentru comunitățile locale, pentru a numi doar câteva dintre ele. Nu lipsesc nici proiecte unice, cu rol în funcționarea companiei în următorii ani.

Raben Group a anunţat semnarea acordului de cumpărare a energiei verzi în Polonia (PPA), între 2023 și 2029, iar în următorii 5 ani şi-a planificat investiţii în sustenabilitate în valoare de 225 de milioane de euro. Obiectivele sunt de reducere a emisiilor cu 30% în instalațiile proprii și cu 10% în transport, creșterea ponderii camioanelor care îndeplinesc standardul minim Euro 5 în flotele proprii și subcontractate la 96%, creșterea procentului de femei în funcții de conducere la 34% și o îmbunătățire constantă a ratingului EcoVadis până în 2025.

Raportul acoperă întregul Grup, care are peste 10.000 de angajați, o flotă de peste 9.000 de vehicule și aproximativ 160 de depozite localizate în 14 țări din Europa. O noutate o reprezintă prima dezvăluire de informații legate de climă de către Raben Group, conform recomandărilor TCFD (Task-Force on Climate-Related Financial Disclosures). Raportul a fost pregătit în conformitate cu standardele GRI la nivel de bază și a fost verificat extern de Deloitte.

Raportul complet este disponibil pe https://romania.raben-group.com/despre-noi/responsabilitate-sociala