Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sectorul transporturilor rutiere își reiterează angajamentul de a reduce emisiile de CO2 la zero până în 2050, în conformitate cu Acordul de la Paris. Dar nu poate face acest lucru de unul singur.

Realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU depinde de sisteme și servicii de transport multimodale eficiente, în care drumurile joacă un rol central. Un transport rutier eficient este esențial pentru a asigura mobilitatea durabilă a persoanelor și a mărfurilor.

IRU, împreună cu alte organizații cheie din sectorul transportului rutier și al infrastructurii, a publicat o declarație comună privind angajamentul său ferm de a reduce emisiile de CO2 la zero până în 2050.

Președintele IRU, Radu Dinescu, a declarat: „Sectorul rutier a depus deja eforturi enorme pentru a-și reduce semnificativ amprenta asupra mediului, asigurând în același timp durabilitatea și continuitatea activității. Cele mai importante organizații din acest sector s-au reunit astăzi pentru a-și reafirma angajamentul ferm de a reduce efectiv emisiile de CO2 la zero până în 2050, în conformitate cu Acordul de la Paris. Acum este momentul să acționăm cu pragmatism, să asigurăm o tranziție echitabilă și să îmbrățișăm inovația”.

Industria este angajată și pregătită să își facă partea sa. Dar nu o poate face singură. Organizațiile fac apel la toate părțile să ia măsuri acum și să creeze un mediu propice pentru ca sectorul rutier să respecte Acordul de la Paris.

Declarația comună se înscrie alături de Green Compact al IRU, o inițiativă care trasează o acțiune colectivă din partea industriei și a guvernelori în ceea ce privește noile tehnologii și infrastructuri, practicile operaționale și un transport colectiv mai bun, pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon în serviciile comerciale de transport rutier până în 2050.