Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța reduce taxele de autostradă pentru șoferii care circulă frecvent, în fața creșterilor bruște de prețuri. De asemenea, din februarie anul viitor, va exista o reducere pentru vehiculele electrice, după cum a anunțat saptamana aceasta Ministerul Transporturilor de la Paris. Pentru vinieta care prevede zece sau mai multe călătorii pe aceeași rută, reducerea va crește de la 30 la 40 la sută.

Pentru celelalte categorii, însă, taxa de drum va fi majorată cu 4,75%, dar mașinile electrice vor beneficia de o reducere de cinci procente la noile tarife, astfel încât acestea vor fi scutite, per total, de creșterea taxei de drum, a anunțat Ministerul Transporturilor. Autostrăzile din Franța sunt exploatate de companii private, dar taxele de trecere sunt coordonate cu guvernul.

O reducere de zece cenți pe litru de carburant este încă în vigoare în Franța până la sfârșitul anului. Începând cu luna ianuarie, vor exista subvenții pentru persoanele care depind de autovehiculul lor pentru a munci. Aceștia vor putea solicita subvenții pentru transport online.