Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Grupul Raben a introdus in flota sa remorci cu punti duble si de tip CityLiner, alaturi de containere mai mari, pentru a reduce impactul asupra mediului. Masurile adoptate au scopul de a reduce emisiile de CO2, particulele si zgmotul produse de vehiculele folosite in activitatile logistice zilnice.
Masurile dezvoltate si implementate de Grupul Raben includ echiparea flotei cu remorci cu punti duble, ce cresc cu 100% capacitatea standard de incarcare a unei semiremorci, ducand la o reducere de 20% a emisiilor pentru fiecare palet de bunuri. Astfel, flota Raben include acum aproximativ 700 de astfel de remorci ce livreaza bunurile clientilor intr-un mod responsabil. Mai mult decat atat, cele 700 de containere de tip BDF folosite in operatiunile logistice permit transportul mai multor paleti in acelasi timp, iar impreuna cu remorcile cu punti duble reduc emisiile de gaze.
Pe langa aceste masuri, Grupul Raben a adaugat si 100 de remorci de tip CityLiner, fiecare cu o capacitate totala de incarcare de 27 de paleti, ce permit intrarea in zonele urbane si reduc emisiile per palet de bunuri. Astfel, avand doua axuri ce permit virajele stranse, remorcile CityLiner pot intra in zonele urbane cu trafic restrictionat. „Inovatiile aduse flotei Raben pentru reducerea impactului asupra mediului reprezinta o parte a ADN-ului companiei. Suntem mandri sa fim parte a unui Grup care isi construieste strategia in jurul unor obiective ecologice ambitioase, fiind astfel in masura sa livram catre clientii nostri servicii complete de logistica intr-o maniera responsabila”, a spus Valentin Storoj, Managing Director, Raben Logistics Romania.
Grupul Raben a efectuat, totodata, teste cu vehicule cu gaz natural si datorita rezultatelor satisfacatoare, a inclus in flotele locale din Germania si Polonia camioane si tractoare alimentate cu gaz natural.
De asemenea, Grupul a initiat campania „e-invoice=higher culture”, prin care un copac este plantat de fiecare data cand clientii aleg facturi electronice in locul celor clasice. 
Grupul Raben este prezent in Romania din 2016, prin Raben Logistics Romania, care opereaza patru linii directe ce leaga Romania de Polonia, Germania, Italia si Republica Ceha.