Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pentru a oferi clientilor o eficienta ridicata a combustibilului, Volvo Trucks introduce Volvo FH cu I-Save. Prin echiparea cu noul motor D13TC, cu caracteristici actualizate de economisire a combustibilului, aceasta noua solutie poate reduce costurile cu combustibilul cu pana la 7%, comparativ cu D13 Euro 6 Step D, in cazul operatiunilor pe distante lungi, fara a compromite capacitatea de rulare.
Cererea de transport in toata Europa creste, iar camioanele acopera distante tot mai mari. In acelasi timp, operatorii de transport se confrunta cu cresteri ale preturilor la motorina, punand presiune asupra rentabilitatii. "Volvo FH cu I-Save este raspunsul nostru la aceasta provocare. Este o solutie completa care cuprinde cea mai recenta tehnologie de reducere a consumului de combustibil in operatiunile pe distante lungi. Si asta fara a compromite manevrabilitatea", spune Roger Alm, presedintele Volvo Trucks.

Noul D13TC, cel mai eficient motor de pana acum al Volvo Trucks pentru distante lungi, dispune de pistoane cu un interior patentat in forma de unda care imbunatateste arderea si creste eficienta prin ghidarea caldurii si a energiei catre centrul cilindrilor. Energia in exces din gazele evacuate este apoi utilizata pentru a alimenta motorul printr-o turbina suplimentara in fluxul de evacuare, numita unitate Turbo Compound.
Motorul D13TC produce un cuplu suplimentar de pana la 300 Nm, ceea ce inseamna o accelerare mai redusa si mai putin combustibil necesar pentru a mentine o viteza constanta in traficul pe autostrada. De aceea, aceasta este solutia potrivita pentru clientii care fac transport international.
Alte caracteristici ale I-Save includ noile axe spate eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, un sistem actualizat I-See bazat pe harti, care analizeaza si se adapteaza din timp in cazul pantelor si care include un software optimizat de schimbare a vitezelor pentru aplicatii pe distante lungi.
Volvo FH cu I-Save va fi disponibil pe pietele europene, la comanda, din 11 martie 2019.