Producătorii de autovehicule şi alţi constructori americani iau în calcul transportul aerian ca alternativă pentru a-și duce produsele în Canada, blocate în prezent din cauza protestelor șoferilor de camion și a altor categorii profesionale care protestează la graniţă împotriva măsurilor sanitare.
Potrivit statisticilor oficiale, două treimi din comerţul de bunuri în valoare de 511 miliarde de dolari pe an între Canada şi SUA se face pe cale rutieră, ceea ce înseamnă un factor perturbator în plus pentru lanțul de aprovizionare. În aceste condiții, Ford Motor Company studiază posibilitatea de a transporta cu avionul unele componente la o uzină pe care o are la Windsor, Ontario, unde sunt produse motoare pentru unele din cele mai populare modele de automobile marca Ford, potrivit unui lider sindical de la această uzină citat de Reuters. „Analizăm toate opţiunile pentru ca uzinele noastre să continue să funcţioneze“, a precizat un purtător de cuvânt de la divizia din Canada a grupului Ford.
Trei artere frontaliere dintre Canada şi Statele Unite sunt acum blocate de manifestanţii care contestă măsurile sanitare. În aceste condiţii, mai multe uzine ale producătorilor auto Ford, Stellantis şi Toyota din America de Nord au fost nevoite să închidă temporar sau să funcţioneze la capacitate redusă din cauza blocajelor.
Protestele, denumite generic „Convoiul libertății“, au ajuns și în Europa, mai mulți șoferi anunțâd pe platformele de socializare un protest la Bruxelles pentru luni, 14 februarie.
02.10.2020
Ultimul număr: Decembrie 2024
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit