Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Luxemburg crește gradul de conștientizare cu privire la distragerea atenției de la utilizarea smartphone-urilor, indicând în același timp sancțiuni sporite într-un nou videoclip, care circulă în timpul unei campanii naționale. Utilizarea smartphone-urilor în timpul condusului a fost identificată drept o cauză semnificativă a accidentelor în țară.

Ca răspuns la această situație, autoritățile au majorat sancțiunile pentru automobiliștii infractori: aceștia riscă acum o deducere de 4 puncte din permis (față de 2) și o amendă de 250 de euro (față de 145). Pentru a spori gradul de conștientizare a măsurilor mai stricte, poliția, alături de alte instituții, a lansat o nouă campanie prin care avertizează că efectuarea de apeluri, trimiterea de mesaje și utilizarea aplicațiilor necesită o atenție deosebită din partea șoferilor. Deși sunt conștienți de riscuri, mulți șoferi continuă să adopte aceste comportamente, după cum reiese din numărul semnificativ de puncte deduse în 2023. Utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii a reprezentat 9.492 de puncte pierdute, adică 17% din totalul deducerilor, în comparație cu 32% pentru încălcarea regimului de viteză.

Acum, ca parte a unei campanii preventive, a fost produs un videoclip explicativ pentru a comunica în mod clar interdicția privind utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii. Campania este difuzată la radio, în cinematografe, afișată pe diverse site-uri media și rețele de socializare și prezentată pe ecranele digitale din autobuze. În plus, mesajele campaniei apar pe spatele a 10 autobuze din rețeaua RGTR și pe partea superioară a 5 autobuze din rețeaua TICE. Campania “Kuckt op d’Strooss” (Uită-te la drum) este, de asemenea, afișată pe indicatoare rutiere și pe 72 de ecrane în diferite parcări. În plus, mesajele campaniei vor fi afișate pe panouri cu mesaje variabile de-a lungul drumurilor din țară.“Această abordare cuprinzătoare vizează sensibilizarea publicului și încurajarea respectării noilor reglementări. Conducerea distrasă, în special din cauza utilizării telefonului mobil, este un fenomen alarmant care necesită atenția noastră”, subliniază Andre Schaack, membru al Consiliului executiv al ROADPOL și șef al Agenției luxemburgheze pentru siguranța rutieră și legislația rutieră. “Acesta este motivul pentru care devine din ce în ce mai mult un obiectiv important al eforturilor noastre de prevenire și de aplicare a legii pentru a asigura siguranța tuturor utilizatorilor drumurilor.”