Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De două ori mai mulți vizitatori din România pe platforma Tradus, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, raportează platforma globală online pentru vehicule comerciale rulate.

Aproximativ 720.000 de vizitatori unici din România au generat 12,8 milioane de afișări ale paginilor de pe tradus.com între lunile ianuarie și august ale acestui an, se arată într-un comunicat de presă. Creșterea a fost puternică și pe plan internațional: aproape de două ori și jumătate mai mulți utilizatori au vizitat platforma, în comparație cu anul trecut.

România, o piață importantă pentru cumpărătorii de camioane second hand și utilaje grele listate pe platforma Tradus, a avut una dintre cele mai spectaculoase creșteri.

Cu 2,7 milioane de vizite pe site în ultimele 12 luni, România este numărul unu în Europa în ceea ce privește vizitele pe platforma noastră. Acest interes puternic pentru camioane, utilaje de construcții sau tractoare arată că, pe plan local, industria agricolă, cea a construcțiilor și transporturile sunt robuste. De asemenea, putem vedea cum criza nu numai că a accelerat procesul de digitalizare în aceste industrii, ci a ajutat oamenii să găsească alternative mai sigure și mai eficiente la activitățile offline. Suntem bucuroși să fim la dispoziția celor care au nevoie de astfel de servicii în această perioadă neobișnuită”, spune Nadja Sörgel, Director General al Tradus.

În general, vizitatorii din România sunt interesați în principal de achiziția vehiculelor comerciale. Majoritatea utilizatorilor de pe plan local caută utilaje din industria transporturilor (55% din cerere), în timp ce echipamentele pentru sectorul construcțiilor sunt pe locul doi în topul celor mai solicitate echipamente din România (31% din cerere), iar agricultura este pe locul trei (13% cerere). Deși sectorul agricol reprezintă în prezent doar o mică parte a cererii, acesta a cunoscut o creștere puternică în acest an și Nadja Sörgel îl consideră un sector cu potențial ridicat pentru Tradus în România.

Sectorul construcțiilor și sectorul agricol, populare în rândul vânzătorilor în România

Deși transportul conduce în topul celor interesați de achiziție, în rândul vânzătorilor înregistrați în România, 36% provin din sectorul construcțiilor, în timp ce 34% provin din sectorul agricol. În domeniul transportului sunt înregistrați 24% dintre vânzătorii de pe plan local.

Cu 5,4 milioane de utilizatori în întreaga lume, Tradus este în prezent una dintre cele mai mari platforme online de vehicule comerciale.

Piata de camioane rulate se mentine in linie cu cea de anul trecut din punct de vedere al vanzarilor din prima jumatate a anului, undeva la 700-800 de unitati lunar, este de parere Paul Draniceanu, directorul diviziei Vehicule Comerciale Rulate din cadrul Cefin Trucks. Declaratia a fost facuta cu ocazia editiei de vara a deja traditionalului eveniment Camion Fest, acolo unde dealerul Ford Trucks si-a asteptat clientii cu intreaga gama de vehicule rulate de transport international, cat si cu echipamente dedicate segmentului de constructii.

Sub semnul constructiilor si transportului! Astfel s-a desfasurat cea de-a zecea editie a Camion Fest, organizata de Cefin Trucks intre 21 si 22 iunie, la Bucuresti, chiar la sediul companiei. In cadrul targului, organizatorii au expus peste 200 de camioane rulate, autotractoare, semiremorci, basculante, betoniere si utilaje de constructii. „Anul acesta noi ne-am pregatit cu intreaga gama de vehicule de transport, autotractoare cu doi, trei ani vechime, inclusiv semiremorci de cereale, cat si vehicule pentru constructii, basculante cu trei sau patru axe, betoniere cu trei sau patru axe, semiremorci basculabile, avem toata gama“, a afirmat Paul Draniceanu, directorul Divizia Vehicule Comerciale Rulate a Cefin Trucks.
Cele doua zile de eveniment au prilejuit interactiunea cu circa 150-200 de clienti, atat vechi, cat si noi, care au venit de la cateva sute de km distanta, unii dintre ei doar pentru a beneficia de preturile speciale oferite in cadrul targului, unele cu pana la 3.500 de euro mai mici, in functie de model si configuratie. In plus, pentru a stimula vanzarile la fata locului, Cefin Trucks a pus la bataie 10 vouchere in valoare de 400 de euro fiecare, de care clientii vor beneficia la achizitia unui pachet turistic de la o firma partenera.  „Am gandit un eveniment pentru clienti, cu vehicule al caror discount-uri se situeaza intre 2% si 10%, in functie de valoarea masinii. Sunt preturi speciale pentru cei care ne trec pragul“, a mai explicat oficialul companiei.
Majoritatea vehiculelor expuse in cadrul Camion Fest provin din trade in, compania avand un stoc de circa 200 de vehicule, in conditiile in care focusul activitatii s-a mutat in ultima perioada pe vanzarea de camioane noi Ford Trucks. „Tot ce avem azi aici reprezinta un avans la vehicule noi. La trade in, de obicei camionul este platit avans la leasing. Daca valoarea vehiculului e mai mare decat avansul platit, atunci diferenta o dam direct clientului“, a mai spus Paul Draniceanu.
In ceea ce priveste piata de autotractoare second-hand, directorul Diviziei de Vehicule Comerciale Rulate a Cefin Trucks a afirmat ca nu sunt inregistrate schimbari majore in primele sase luni ale acestui an, fiind inregistrate circa 5.000 de unitati, circa 700-800 lunar. In cazul Cefin, volumele sunt impartite intre vehicule destinate transportului national si international, 70-75%, in timp ce restul procentelor se imparte intre vehicule specializate si cele de constructii, „anul acesta cu accent pe acestea din urma“. „Basculante inca se tranzactioneaza in piata. Anul acesta am schimbat o flota in Turda, am luat trei betoniere din 2006 si sase basculante din 2007, care au constituit avans pentru patru unitati Ford Trucks nou-noute, betoniere si basculante.“