Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Invitata sa participe la intalnirea cu asociatiile tarilor est-europene la Cluj-Napoca, pe 30 mai, Verona Murphy, presedintele Asociatiei Transportatorilor de Marfuri din Irlanda (IRHA), un oponent principal al Pachetului de Mobilitate, ne-a raspuns ca nu mai are incredere ca Romania este impotriva Pachetului de Mobilitate, cata vreme fostul Ministru al Transporturilor, Lucian Sova, s-a abtinut la votul din 10 decembrie 2018, din Consiliul Ministrilor Transporturilor.
Ulterior au fost mai multe “balbe” ale europarlamentarilor romani, care au votat “pentru” includerea Pachetului de Mobilitate pe agenda discutiilor si pentru ca Pachetul de Mobilitate sa se voteze in Parlament.

Aceste voturi au facilitat, din pacate, intrarea mai devreme a Pachetului de Mobilitate la vot.
Tocmai de aceea revista Tranzit a avut initiativa de a invita la Cluj atat asociatii profesionale ale transportatorilor, cat si viitori europarlamentari, pentru ca politicienii nostri sa fie informati asupra pericolului reprezentat de unele amendamente ale Pachetului de Mobilitate pentru viitorul pietei de transport din Romania si pentru economia romaneasca, de fapt.
De asemenea, Ministerul Transporturilor va fi reprezentat, deoarece in septembrie se estimeaza inceperea trialogului intre Parlamentul European, care a votat Pachetul de Mobilitate, si Consiliul Ministrilor, pe de o parte, si Comisia Europeana, pe de alta. Astfel, pozitia si eforturile Ministerului Transporturilor din Romania sunt in continuare importante si pot schimba actuala forma a amendamentelor care ingroapa businessurile firmelor romanesti de transport.
Va asteptam la Cluj-Napoca, pe 30 si 31 mai, sa discutam impreuna solutiile de compromis care sa ajute firmele de transport din Romania sa-si continue dezvoltarea!