Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VGP, furnizor european de spații logistice și semi-industriale, a închiriat un spațiu de 4.580 m2 în cadrul VGP Park Timișoara către Rondocarton România, furnizor de soluții sustenabile de ambalare din carton și carton ondulat.

Astfel, Rondocarton își va desfășura operațiunile de depozitare în cea mai nouă clădire din VGP Park Timișoara, care a fost proiectată conform celor mai înalte standarde de eficiență energetică și sustenabilitate. Printre facilitățile moderne oferite se numără un sistem de iluminat LED avansat, contorizare inteligentă pentru gestionarea eficientă a consumului de energie și un sistem de pompă de căldură aer-aer. În plus, clădirea include infrastructură pregătită pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș, pentru a permite generarea de energie verde, și vizează certificarea BREEAM Excellent, standard care atestă impactul minim asupra mediului. Clădirea se întinde pe o suprafață totală de 32.768 m², din care 8.265 m² sunt încă disponibili pentru închiriere.

Situat strategic în apropierea Aeroportului Internațional Timișoara, VGP Park Timișoara oferă acces rapid la rețelele de transport naționale și internaționale, poziționându-se ca un hub logistic cheie. Parcul se întinde pe o suprafață totală de 349.098 m² și include opt clădiri finalizate, concepute pentru a deservi companii din multiple industrii. Acesta oferă unități flexibile, cu suprafețe începând de la 1.500 m², adaptate pentru a susține creșterea și extinderea operațiunilor. Infrastructura modernă a parcului, caracteristicile sustenabile și conectivitatea excelentă la transport sunt adaptate pentru a susține eficiența și creșterea durabilă a chiriașilor, făcând din acest loc o opțiune ideală pentru companiile care caută facilități logistice de top.

„Colaborarea cu VGP reprezintă un pas important în strategia noastră de a ne îmbunătăți eficiența logistică și sustenabilitatea operațională. Alegerea VGP Park Timișoara ne permite să ne desfășurăm activitatea într-un spațiu care corespunde celor mai înalte standarde de eficiență energetică și protecție a mediului, aliniindu-se perfect cu obiectivele noastre de sustenabilitate,” a spus, Mihnea Bâldea, Director General Rondocarton România.

Rondocarton, parte a grupului Rondo Ganahl AG, este un furnizor recunoscut de soluții sustenabile de ambalare, specializat în producția de ambalaje din carton și carton ondulat. Cu o prezență puternică pe piața din România, compania contribuie la economia circulară prin metode inovatoare și prietenoase cu mediul, având un impact pozitiv asupra comunităților locale.

Pe 17 septembrie 2024, VAT România a început construcția unei noi fabrici în VGP Park Arad, un hub logistic strategic, situat lângă autostrada A1 și principalele rute europene. Fabrica va ocupa peste 21.000 m² și va include unități de producție, birouri și o cantină pentru angajați, toate reunite sub același acoperiș.

Proiectul este gândit pentru a sprijini creșterea și complexitatea tehnică a portofoliului de produse pe termen mediu. Clădirea va respecta standardele BREEAM de sustenabilitate (Metodologia de Evaluare a Impactului asupra Mediului pentru Clădiri), vizând nivelul de certificare Excelent. Operaționalizarea completă este programată pentru începutul lui 2026, iar mutarea va avea loc în al doilea trimestru din 2025.

La evenimentul de inaugurare a construcției noii fabrici VAT din Arad, au fost prezenți Urs Gantner, CEO al Grupului VAT, Thomas Berden, COO al Grupului VAT, și Alin Crețu, Director General VAT România.

Urs Gantner a descris noua fabrică drept a treia unitate de producție principală a VAT la nivel global, alături de cele din Elveția și Malaysia. De asemenea, a subliniat avantajele locației excelente și a exprimat entuziasmul pentru potențialul de dezvoltare al VAT în România în următorul deceniu, datorită infrastructurii tehnice moderne.

Thomas Berden a evidențiat rolul strategic al locației VAT din România în susținerea dezvoltării viitoare, gestionarea capacității și optimizarea lanțului de aprovizionare. A apreciat execuția excelentă a activităților curente și dedicarea echipei VAT România.

Alin Crețu a considerat proiectul un reper important pentru creșterea ulterioară a companiei, susținând strategia Grupului VAT pentru anii următori și mulțumind partenerilor implicați în proiect.

„Un factor cheie al succesului acestui proiect este parteneriatul nostru excelent cu VGP și ICCO, care au colaborat îndeaproape cu noi pentru a contura acest proiect și pentru a-l dezvolta într-o fabrică a viitorului din punct de vedere al capacităților tehnice și al operațiunilor durabile.”,

a declarat Alin Crețu.

La ceremonia de inaugurare a construcției fabricii VAT din Arad au participat și reprezentanți din conducerea Grupului VGP, dezvoltatorul proiectului, inclusiv Jan Van Geet, CEO al Grupului VGP, și Dana Bordei, Manager Comercial pe țară VGP, Tomas Van Geet, Director Comercial Global VGP și Rolf Carls, CTO.

Investiția în VAT România creează oportunități de angajare în domenii tehnice, precum ingineria mecanică, automatizare, strunjire și frezare CNC, dar și în funcții de suport, precum IT și inginerie.

După discursuri, invitații au vizitat șantierul și au îngropat o capsulă a timpului simbolică, conținând planul construcției semnat de echipa VAT România, o cărămidă din Fatima pentru noroc și un ziar local. Fiecare invitat a primit un cadou tradițional din ceramică realizată manual, marcând și aniversarea de cinci ani de la redenumirea numelui în VAT România.