Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, a anunțat joi, 09 martie, noua sa rută de la Iași către un oraș important din estul României. Zborul va fi disponibil începând cu 27 martie, de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri.

Biletele pot fi achiziționate online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil la prețuri începând de la 99 de lei.

Astfel, Berlinul devine la un pas de călătorii români cu decolare de pe Aeroportul Internațional Iași. Capitala Germaniei va surprinde cu numeroase galerii de artă, scene animată a artei stradale și start-up-urile care contribuie la imaginea orașului.

Orașul deține 180 de muzee, precum Muzeul Dahlem, Muzeul Egiptean, Forumul Cultural din Berlin cu Noua Galerie Națională și Muzeul de Arte și Meserii. De asemenea, este un oraș înconjurat de istoria mai multor generații ce oferă cele mai valoroase atracții arhitecturale, așa cum Poarta Brandenburg, Clădirea Reichstagului, Zidul Berlinului, Memorialul Holocaustului și Palatul Bellevue. Cel mai mare magazin universal din Europa continentală, Kaufhaus des Westens, cunoscut sub denumirea KaDeWe,  însumează peste 60.000 de metri pătrați de spațiu, ce se întinde pe opt etaje pentru a satisface toate nevoile și dorințele unui cumpărător.

În plus, Berlinul are cea mai mare „grădină de bere” din lume, Hirschgarten, pe o suprafață de 2,2 kilometri, de-a lungul Bulevardului Karl Marx, care se află între Frankfurter Tor și Strausberger Platz.

Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul 1 a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță.