Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eurowag cumpără Inelo Group, extinzându-și prezența la nivel european

Eurowag, platforma paneuropeană lider de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial (TRC), a anunţat achiziționarea grupului polonez Inelo de la Innova Capital.

Tranzacția va extinde amprenta geografică a Eurowag pe 16 piețe europene și va dubla baza de dispozitive telematice. Prin acest pas, Eurowag își va extinde, de asemenea, portofoliul de produse, adăugând soluții esențiale de gestionare a timpului de lucru și de management al flotei, ajutând clienții să-și sporească eficiența operațiunilor prin digitalizare și să îmbunătățească bunăstarea și siguranța șoferilor. Fondatorul și CEO-ul Eurowag, Martin Vohánka, a declarat că achiziția, în valoare de peste 300 de milioane de euro, va accelera dezvoltarea platformei digitale complet integrate a Eurowag, contribuind la o industrie TRC mai curată, mai corectă și mai eficientă.

Grupul Inelo este lider internațional în soluții pentru industria transporturilor. Compania este prezentă în peste 12 piețe europene și de 20 de ani echipează sectorul TRC cu soluții digitale în domeniile software-ului de localizare prin satelit GPS (localizarea vehiculelor, traseul și monitorizarea acestora) și software pentru analiza și plata programului de lucru al șoferilor. În ultimii ani, activând în cadrul fondului Innova Capital, Grupul Inelo a realizat 4 achiziții strategice de companii – NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile și FireTMS – ceea ce i-a permis să-și continue creșterea dinamică și să evolueze dintr-o companie locală într-un lider în tehnologie integrată pentru transport în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Aproximativ 87.000 de vehicule sunt echipate în prezent cu dispozitive telematice Inelo, aproximativ 100.000 de șoferi folosesc software-ul Inelo pentru plata timpului de lucru al șoferilor, iar aproape 60.000 sunt plătiți prin serviciul său de externalizare. În plus, compania poloneză furnizează 43 de inspecții de control în 23 de țări cu instrumente care sunt utilizate pentru controlul transportului rutier internațional.

„Această tranzacție strategică nu numai că aduce o amploare suplimentară pentru Eurowag, ci ne duce și mai aproape de îndeplinirea ambiției noastre de a furniza o platformă digitală complet integrată, pentru clienții din sectorul transportului rutier comercial. Inelo adaugă aproximativ 87.000 de camioane conectate la rețeaua noastră și ne consolidează poziția ca furnizor lider de soluții de management al flotei pentru industria TRC din regiunea ECE. Este important, de asemenea, că adăugăm noi produse interesante platformei noastre în soluții de gestionare a timpului de lucru, care oferă clienților servicii esențiale și generează o fidelizare excelentă a clienților”, a mai spus Martin Vohánka. „Valorificăm valul de digitalizare care se extinde în sectorul TRC și acest potențial a fost recunoscut de Grupul Eurowag. Sunt încântată că, prin parteneriatul cu Eurowag, vom putea continua să dezvoltăm soluția noastră one-stop-shop pentru transportul rutier comercial în întreaga Europă și, prin unirea forțelor cu un lider paneuropean, vom putea accelera creșterea noastră”, a declarat Magdalena Magnuszewska, CEO al Grupului Inelo.

Articole similare

Ad